Battlefield nejhranější sérií od Electronic Arts
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battlefield nejhranější sérií od Electronic Arts

Battlefield nejhranější sérií od Electronic Arts

David Plecháček

David Plecháček

3. 8. 2016 07:54 7
Reklama

Každé tři měsíce se situace opakuje - velké společnosti bilancují, jak se jim za daný kvartál dařilo a kolik vydělaly nebo naopak prodělaly. Jenže finance nejsou všechno, a pokud se má společnost s čím pochlubit, ráda to udělá. Electronic Arts není výjimkou, a v duchu „když to máš, tak to ukaž“ společnost ukázala něco zajímavějšího, než jsou obvyklé údaje o ziscích.

Zajímalo by vás, kolik hráčů hraje ty největší série EA? To jste na správné adrese. Podle zprávy se největšímu zájmu těší série Battlefield (nejpopulárnější je Battlefield 4), přičemž souhrnem ji během tří měsíců od dubna do konce června spustilo 11 a půl milionu hráčů.

Další známou hrou je loňský Star Wars Battlefront, jemuž se už v současnosti chystá větší pokračování a jehož součástí bude i obsah z nového filmu, si během tří měsíců zapnulo 6,6 milionů unikátních uživatelů. A o stále rostoucí popularitě série Madden NFL svědčí i fakt, že díl s číslovkou 16 v názvu zaznamenal dvacetiprocentní nárůst oproti stejnému období loni.

Za zmínku jistě stojí i fakt, že základna předplatitelského programu EA / Origin Access se oproti prvnímu čtvrtletí fiskálního roku zdvojnásobila. Možná právě i to je ta příčina, proč jsou hry - minimálně NFL a Battlefield 4 - stále tak hrané, neboť obě dvě jsou součástí vaultu, který je k dispozici předplatitelům zdarma. 

Údaje z dalších her nejsou prozatím známe - ačkoliv i nás by zajímalo, jak si například vedl Mirror's Edge Catalyst - můžeme očekávat, že si série Battlefield ještě polepší a navýší náskok před ostatními. Letos totiž vyjde Battlefield 1, který se bude odehrávat v první světové válce. Uvidíme, jak se prozměnu bude v následujících letech dařit franšíze Star Wars, neboť se chystá hned několik titulů: Battlefront 2, Star Wars od Visceral Games, Hvězdné války od studia Respawn... Na papíře vypadá tento zástup velice silně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama