Baba Jaga se stane více než mýtem v polské adventuře Blacktail
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Baba Jaga se stane více než mýtem v polské adventuře Blacktail

Baba Jaga se stane více než mýtem v polské adventuře Blacktail

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 6. 2021 10:45

Čarodějnictví a okultismus všeho druhů vejde ve skutečnost v novince nedávno založeného studia The Parasight. Tým se skládá z veteránů polské herní produkce pracujících v minulosti na Layers of Fear, Observer, Blair Witch nebo The Medium.

Reklama

  • Polské studio The Parasight oznamuje svoji prvotinu Blacktail
  • Hra se inspiruje pověstmi o ježibabách a černé magii

Hlavní premisou, a současně i protagonistkou, představeného titulu se stává Baba Jaga. Nikoli však jako vráskami ověšená babizna z pradávných bájí, ale jakožto nezkušená šestnáctiletá dívenka obviněná z praktikování černé magie. 

V pozici vyděděnce z rodné vlasti a bezpečí domova budeme následně nuceni křižovat nebezpečné prostředí raného slovanského středověku a srovnávat se zde s ožívajícími duchy naší pokřivené minulosti. K dispozici nám bude přitom nadělena široká paleta nástrojů – od různých druhů šípů až po užitečné lektvary, ke kterým se dostaneme prostřednictvím craftingu.  

Blacktail bude kromě jiného také motivovat hráče k důslednému průzkumu lokací, a to nejen pro hledání skrytých pokladů, ale i sbírání střípků příběhu a zdolávání početných bossů. Výsledné rozuzlení našeho snažení má pak přímo odrážet herní přístup, který jsme po celou dobu upřednostňovali. Ne každá pohádka musí mít tedy šťastný konec.

Titul byl bez data vydání oznámen pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama