Avowed je prý větší než Skyrim a ambiciózní
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Avowed je prý větší než Skyrim a ambiciózní

Avowed je prý větší než Skyrim a ambiciózní

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 7. 2020 10:09
Reklama

Jedním z největších překvapení události Xbox Games Showcase, uskutečněné v minulém týdnu, bylo akční RPG Avowed studia Obsidian. Z prvních záběrů je patrné, že půjde o hru zaměřenou na first-person boj s využitím magie, hratelnostně se tak dost možná postaví kultovní sérii The Elder Scrolls. A poslední úniky naznačují, že jde o poměrně ambiciózní projekt.

Samotný insider s přezdívkou Sponger, který s informací přišel na fóru ResetEra, nepatří k nejznámějším. Jeho tvrzení ale podpořil výrazně spolehlivější “únikář” Klobrille. 

Dle informací by mělo Avowed nabídnout obrovský svět, prý až několikanásobně větší a obsáhlejší, než nabízel Skyrim. Zároveň by ale nemělo jít o pustou kulisu, hra nabídne systém dynamického počasí a fyzikálně reaktivního prostředí. Velkou roli by tak mohla hrát například mlha. Obecně by pak svět měl výrazně aktivněji reagovat na hráčovo počínání, v této souvislosti se mluví především o hrátkách s fyzikou, které ozvláštní používání magie.

Dle všeho by měl být příběh zasazen do univerza Pillars of Eternity, takže se setkáme se známými příšerami a prvky světa. Mapa má nabídnout dvě obrovská města, spoustu frakcí, spolubojovníky, obrovské bosse a zatím se počítá s tím, že bude možné zabít “kohokoliv”. Hráče také čeká velmi detailní možnosti tvorby postavy a podpora modifikací. 

V současnosti se na projektu podílí zhruba 100 vývojářů, vývoj je v plném proudu a cílí na vydání ke konci roku 2022 nebo začátku roku 2023. Pro představu, na Zaklínači 3 se postupně podílelo 150 až 250 lidí během tří a půl roku. Podobně dlouho vyvíjelo zhruba 100 lidí i Skyrim, na Falloutu 3 pracovalo jen zhruba 70 interních autorů, o stovce pak můžeme mluvit v případě Falloutu 4. V tomto kontextu se tedy může jednat o velmi ambiciózní projekt. 

Zmíněná čísla představují in-house vývojáře. Na tvorbě her se samozřejmě podílí stovky dalších, externích zaměstnanců agentur a outsourcových firem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama