Autoři filmů s Wallacem a Gromitem se pouštějí do vývoje vlastní hry. Půjde o šílený open-world prodchnutý humorem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři filmů s Wallacem a Gromitem se pouštějí do vývoje vlastní hry. Půjde o šílený open-world prodchnutý humorem

Autoři filmů s Wallacem a Gromitem se pouštějí do vývoje vlastní hry. Půjde o šílený open-world prodchnutý humorem

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 1. 2022 12:59

Britské animační studio Aardman můžete znát díky plastelínovým snímkům Wallace and Gromit, Shaun the Sheep nebo Morph. Dle nových informací tvůrci hodlají zabodovat i na poli videoher.

Reklama

  • Studio Aardman tvoří vlastní hru
  • Půjde o zcela novou značku 
  • Hra se profiluje jako bláznivá akční adventura zasazená do otevřeného světa

Na skutečnost poukazuje inzerát, jehož prostřednictvím se studio snaží oslovit nové kolegy. Z něj vyplývá, že se do produkce vlastní hry pustí na vlastní pěst. Je vidět, že si tvůrci dali práci s analýzou momentálních trendů, budou se totiž snažit vytvořit “bláznivý” open-world plný pozoruhodných příběhů.

“Dali jsme dohromady světový tým, abychom mohli tvořit vizuálně unikátní hry určené pro PC a konzole. Chceme se soustředit na inovativní mechanismy a působivé postavy, v nichž se bude odrážet humor, láska a dovednosti, které byste od studia Aardman očekávali. S velkým vydavatelem pracujeme na úžasné nové značce, poohlížíme se po stejně smýšlejících lidech, kteří by nám chtěli pomoct vytvořit hru, jakou může udělat pouze Aardman.”

Inzerát dále zdůrazňuje, že se studio může odrazit z velmi dobré výchozí pozice. Sice bude tvořit svou první velkou hru, opírá se ale o zásadní úspěchy v tvorbě animovaných filmů, za krátkometrážní snímek Creature Comforts dokonce získalo Oscara. Vlastníky studia jsou navíc lidé, kteří v něm sami pracují, což jim zajisté dodává sílu a motivaci do dalších projektů. 

S vývojem už ke všemu mají jisté zkušenosti, podíleli se na produkci 11-11: Memories Retold a na několika mobilních hrách. Co se týče samotného projektu, mělo by jít o akční adventuru postavenou na technologii Unreal Engine. Nezbývá než doufat, že tvůrcům počáteční nadšení vydrží.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama