Autoři Deep Rock Galactic pracují na deskovce, příští rok chtějí zamířit na Kickstarter
i Zdroj: Hrej.cz
Deep Rock Galactic Novinka Autoři Deep Rock Galactic pracují na deskovce, příští rok chtějí zamířit na Kickstarter

Autoři Deep Rock Galactic pracují na deskovce, příští rok chtějí zamířit na Kickstarter

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

5. 10. 2021 10:22

Možná si ještě pamatujete na kooperativní akci Deep Rock Galactic, která hráčům nabídla možnost zahrát si za skupinu trpasličích horníků. Autoři ze studia Ghost Ship Games se nyní rozhodli, že zkusí koncept převést do deskové hry.

Reklama

  • Vzniká deskovka na motivy Deep Rock Galactic 
  • S vývojáři spolupracuje autor úspěšných Champions of Midgard
  • Hra by měla zachovat koncept videoherní předlohy
  • Kampaň na Kickstarteru odstartuje někdy během příštího roku

Vývojáři o projektu informovali v příspěvku na blogu. Za designem deskovky stojí Ole Steiness, tvůrce úspěšných Champions of Midgard. Vzniklo hned několik prototypů, autoři vyzkoušeli různé koncepty, zuby nehty se ale drží videoherní předlohy. Desková verze se profiluje jako kooperativní dobrodružství pro jednoho až čtyři hráče.

A jak tedy vypadá finální koncept? Tým trpaslíků se pohybuje po herní ploše představující horninu, skrze kterou se musí provrtat. Volba cesty určí, kde se v další části odehrají souboje, průběh mimo jiné ovlivňují také karty s úkoly, náhodnými eventy a tak dále. Spíše než dlouhou vícefázovou kampaň chtějí autoři doručit mise, které trvají maximálně dvě hodiny. 

Vtipným prvkem jsou karty označené jako “Rock and Stone”, které podporují kooperaci. Hráč musí v daném okamžiku zakřičet určitou frázi, čímž jeho kolegové obdrží jistý boost, novou dovednost nebo speciální útok. 

S deskovkou chtějí autoři během příštího roku zamířit na Kickstarter, zatím ale není známo, kdy bude kampaň spuštěna. Na oficiálních stránkách se můžete přihlásit k odběru novinek, autoři vás budou o zahájení kampaně včas informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama