Australská ratingová komise zakázala novou verzi Disco Elysium, Steam ji v Austrálii přesto prodává
i Zdroj: Hrej.cz
Disco Elysium Novinka Australská ratingová komise zakázala novou verzi Disco Elysium, Steam ji v Austrálii přesto prodává

Australská ratingová komise zakázala novou verzi Disco Elysium, Steam ji v Austrálii přesto prodává

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 4. 2021 09:50 2

Geniální RPG Disco Elysium estonského studia ZA/UM se dočkalo nového vydání s podtitulem Final Cut. To přineslo řadu vylepšení, mimo jiné nové politické questové linie, podporu ovládání gamepady nebo kompletní dabing. Na druhou stranu se ale hra setkala s problémy s přístupností hráčům. Australská ratingová komise ji označila za značně nevhodnou, neudělila žádné hodnocení a de facto zakázala její prodej v zemi. Steam to ale, zatím, nerespektuje.

Reklama

  • Australská ratingová komise neudělila Disco Elysium - The Final Cut žádné hodnocení
  • Hra se tak v zemi nesmí prodávat
  • Steam i GOG ji přesto stále nabízejí

Disco Elysium - The Final Cut je stále dostupný i australským uživatelům Steamu. S informací přišel server Kotaku, který také upozorňuje na to, že jsou vývojáři, vydavatelé i platforma sama srozuměni s tím, že “zakázané” hry prostě Australanům prodávány být nemohou. Úřadu prý vadilo třeba to, jak otevřeně hra rozebírá téma drog. Uživatelé v komentářích mimochodem sdělují, že je titul dostupný i na australském GOGu. 

Final Cut vyšel vedle PC i na konzolích PlayStation. Switch a Xbox se hry dočkají o něco později. Na PlayStation Store v Austrálii ale hru nenajdete. V České republice můžete The Final Cut pořídit za 1049 českých korun a nákup rozhodně doporučujeme. Jedná se o jeden z nejoriginálnějších RPG zážitků, které můžete ve hrách najít.

Zajímavostí je, že Final Cut úplně nahradil původní hru. Tu jednak nemůžete koupit, ale ani stáhnout, pokud jste ji již vlastnili. Původní verze na Steamu i GOGu jsou automaticky nahrazeny novou, vylepšenou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama