Atlus oficiálně oznamuje Soul Hackers 2. Novinka se inspiruje u novějších her ze série Shin Megami Tensei
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Atlus oficiálně oznamuje Soul Hackers 2. Novinka se inspiruje u novějších her ze série Shin Megami Tensei

Atlus oficiálně oznamuje Soul Hackers 2. Novinka se inspiruje u novějších her ze série Shin Megami Tensei

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

21. 2. 2022 16:45

Čtvrt století po premiéře na Sega Saturn (1997) a pozdější návštěvě PlayStationu (1999) a Nintendo 3DS (2012) přichází Atlus s oznámením nástupce pro Devil Summoner: Soul Hacker. Nový díl přecházející ke kratšímu názvu Soul Hackers 2 přebírá, ale současně i proměňuje podstatu svého předchůdce. Osvojuje si ale rovněž výtvarný styl, jež přejímá od podstatně novějších her svého japonského vydavatele.

Reklama

  • Atlus po vypršení představeného odpočtu představil Soul Hackers 2
  • Nástupce letitého Devil Summoner: Soul Hacker (1997) vyjde 26. srpna
  • Zahrajete si jej na PC, PS4, PS5, Xbox Series a Xbox One

Oproti svému předchůdci, s nímž se mohli za čas setkat i majitelé Nintenda, bude novinka 26. srpna dostupná jen na PC (Steam) a velkých konzolích. To znamená, že si ji nezahrajete jen na PS4 a PS5, ale tak trochu překvapivě i na Xbox Series a Xbox One. Překvapení nastává především z toho důvodu, neboť Xbox, potažmo Microsoft své zázemí u japonských studií, včetně Atlus, teprve buduje. 

Poslední hrou ze série Shin Megami Tensei, kterou Atlus vydal i na Xbox, byla již stárnoucí Persona 4 Arena Ultimax (2014) pro Xbox 360.

Datum vydání Soul Hackers 2 je též na den shodné po každý z regionů. Západní hráči si proto budou moci zahrát stejně brzy jako hráči v Japonsku. Pokud jde o vlastní náplň hry, tu pak vydavatel připodobňuje k mixu originálu a novějších her z košaté rodiny Shin Megami Tensei. 

„Soul Hackers 2 přebírá duchovní esenci Devil Summoner: Soul Hacker, přičemž tak činí spolu s rozvojem jeho konceptu o vymezenější výtvarný styl, návykovou RPG hratelnost a vyprávění studia Atlus posunutým na další úroveň.“ Hlavní děj sdílí svět se sérií Shin Megami Tensei. Mimo tahového soubojového systému, v rámci kterého se k nám přidá i řada parťáků, se tak můžeme těšit i na tradiční kompendium monster. 

Vlastní dějová linie, jež bude věnována dvojici agentů Ringa a Figure a záchraně světa, bude pak podle slov autorů stát sama o sobě. Na její pochopení není tak nutné odehrát první díl, i když určitá pomrknutí budou asi přítomna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama