Assassin's Creed Valhalla stanul na pozici druhého nejvýdělečnějšího titulu Ubisoftu
i Zdroj: Hrej.cz
Assassin's Creed Valhalla Novinka Assassin's Creed Valhalla stanul na pozici druhého nejvýdělečnějšího titulu Ubisoftu

Assassin's Creed Valhalla stanul na pozici druhého nejvýdělečnějšího titulu Ubisoftu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

31. 10. 2021 08:05

Ubisoft znovu prokazuje, že opakovaně zahraná karta může nést (a nese) své ovoce. Ve svém ohlédnutí za první polovinou fiskálního roku se francouzský vydavatel netají komerčním úspěchem své nejslavnější série. Assassin's Creed Valhalla se nově ujímá druhého místa v žebříčku nejvíce profitabilních her v celé historii společnosti.

Reklama

  • Assassin's Creed Valhalla ovládl druhou příčku nejvýdělečnějších her Ubisoftu
  • Na úspěchu vikinského dobrodružství se podílí základní hra i všechen rozšiřující obsah

Vyhodnocení půlročního období završeného posledním zářijovým dnem přiblížilo finanční situaci největšího francouzského vydavatelství. V meziročním porovnání došlo k poklesu tržeb o méně než 1 %, čímž se celková tržba snížila na 19 a čtvrt miliardy českých korun. Naopak, v přímém srovnání pouze druhého ze zahrnutých čtvrtletí se Ubisoftu dařilo o 21 % lépe, s výsledkem převyšujícím 10 miliard českých korun. 

Jde-li pak o vlastní přínos AC: Valhalla, úspěšnost vikinského dílu krátce přiblížil finanční ředitel společnosti. „Ve druhém čtvrtletí se nám podařilo podat solidní výkon s výnosem dalece převyšujícím vytyčená očekávání. Šlo o výsledek daný hloubkou i silou námi vlastněného portfolia značek, obsahujícího i pozoruhodný, déletrvající úspěch Assassin's Creed Valhalla,“ zmiňuje za Ubisoft Frédérick Duguet. 

Jak už je na druhou stranu zvykem, profit, který po zářném startu pomohl Valhalle k jejímu současnému cíli, není v praxi dán pouze základní hrou, nýbrž i mikrotransakcemi a DLC. Jako takové podléhá neuveřejněné číslo o výdělečnosti stálému růstu, a to tím spíše, je-li potvrzeno, že rozšiřování příběhu potrvá i v příštím roce.

Assassin's Creed Valhalla láká na Discovery Tour, dobývání Paříže a DLC podporu na příští rok
i Zdroj: Hrej.cz

Assassin's Creed Valhalla láká na Discovery Tour, dobývání Paříže a DLC podporu na příští rok

Eivor se průběhem léta vydá na okupaci Paříže. O rozmezí příchodu v pořadí druhého ohlášeného dodatku informoval Ubisoft v…

12. 6. 2021 22:05

Jen poslední ze dvou expanzí – Siege of Paris – na sebe podle Ubisoftu dokázala strhnout rekordní pozornost, čímž jej dále utvrdila v rozvíjení titulu. Vezmeme-li pak zavděk i neoficiální zprávu o třetím přídavku, existuje zde šance, že se na mýtus o Ragnaröku blíže podíváme i mimo God of War.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama