Arduboy Mini je skutečně miniaturní konzole pro fajnšmekry. Slaví úspěch na Kickstarteru
i Zdroj: Arduboy Mini / Kickstarter
Novinka Arduboy Mini je skutečně miniaturní konzole pro fajnšmekry. Slaví úspěch na Kickstarteru

Arduboy Mini je skutečně miniaturní konzole pro fajnšmekry. Slaví úspěch na Kickstarteru

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 12. 2022 14:35

Inženýr Kevin Bates, stojící za kompaktním handheldem Arduboy inspirovaným klasickým Game Boyem, představil svůj další projekt. Tím je Arduboy Mini, výrazně kompaktnější varianta zmíněné konzole. Konzole je skutečně miniaturní, teoreticky ji můžete strčit třeba do peněženky. Je ale určena pokročilejším uživatelům. Na Kickstarteru projekt vybral požadovaných 10 tisíc dolarů během 13 hodin.

Reklama

  • Návrhář Kevin Bates na Kickstarteru válí se svou novou kapesní konzolí
  • Arduboy Mini je skutečně miniaturní a otevřený úpravám nebo vylepšování
  • Kromě fanoušků techniky je určen třeba i pro školy

Kouzelný kus hardwaru nabízí monochromatický OLED displej s rozlišením 128x64 pixelů, 16MHz procesor, šest tlačítek a předinstalovanou třístovku jednoduchých osmibitových her. Podobně jako původní Arduboy má konzole velmi jednoduchou a otevřenou konstrukci bez kdovíjakého těla. Ke konzoli ani není dodávána baterie nebo reproduktor. Pro oba prvky jsou jen připraveny kontakty pro připájení. Základně lze konzoli napájet USB-C kabelem z počítače.

Autor tak zájemce přímo vyzývá k tomu, aby si s konzolí hráli a dále ji modifikovali. To platí také pro předinstalované hry. Využití má kromě fanoušků handheldového hraní najít třeba ve školách.

Bates v kampani na Kickstarteru žádal 10 tisíc dolarů, a mety dosáhl během 13 hodin. V současnosti už má od backerů přislíbený více než čtyřnásobek. Odměny v podobě samotné konzole začínají u příspěvku 29 dolarů, za příplatek dalších 5 pak získáte zajímavější verzi pokreslenou graffiti. Existuje také výhodnější balíček 10 konzolí za 240 dolarů. Ten je mířený právě na větší skupiny nebo výuku.

První dodávky hotového hardwaru by měly dorazit v červnu příštího roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama