Apex Legends má na Steamu nový rekord v počtu hráčů
i Zdroj: Electronic Arts
Apex Legends Novinka Apex Legends má na Steamu nový rekord v počtu hráčů

Apex Legends má na Steamu nový rekord v počtu hráčů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

4. 9. 2022 08:05

Přestože Apex Legends působí na trhu už od února 2019, start nové sezóny Hunted se zařadil mezi nejúspěšnější momenty, které hra zažila. V pořadí již čtrnáctá sezóna, zahájená 9. srpna, dopomohla hře k novému rekordu. Počet hráčů narostl v maximu i průměru.

Reklama

  • Apex Legends zažil na Steamu rekordní počet souběžně hrajících hráčů
  • Hra v jeden moment přilákala více než půl milionu uživatelů
  • Roste i průměrný počet hráčů

Blížící se start čtrnácté sezóny se v minulém měsíci ukázalo zřejmě dostatečným lákadlem pro upoutání pozornosti. V jeden moment (4. srpna) přilákalo chystané přidání obsahu až 511 tisíc hráčů najednou, což je o necelou polovinu více než v případě července a rovněž rekord pro hru jako takovou (starší rekord z letošního dubna čítal okolo 412 tisíc hráčů). 

Apex Legends se chystá na spuštění nové sezóny. Trailer představuje postavu Vantage
i Zdroj: Respawn Entertainment / EA

Apex Legends se chystá na spuštění nové sezóny. Trailer představuje postavu Vantage

Přesně za týden odstartuje další sezóna v Apex Legends. Nový trailer přibližuje chystaný obsah, jehož součástí je mimo jiné…

2. 8. 2022 16:29

Menší, ale o to kritičtější statistiku, představuje i průměrné číslo hráčů, které se v čase postupně zvyšuje. I po méně úspěšných měsících, jako bylo třeba období loňského září až prosince, se další měsíce tradičně vzchopí a s novým obsahem trend obrátí. V případě uplynulých týdnů je hra právě na takovém vzestupu. Podle SteamDB činí průměrný počet hráčů za poslední týdny více než 300 tisíc denně, což udává, že hra zájem nejen rázově vyvolává, ale také drží. Samozřejmě, stále hovoříme jen o Steamu. Pokud bychom nahlédli i mezi uživatele EA Play, čísla by byla podstatně vyšší.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama