angry-birds-zachranuji-plysaky
Novinka Angry Birds zachraňují plyšáky

Angry Birds zachraňují plyšáky

Ondřej Švára

Ondřej Švára

8. 8. 2012 10:45
Reklama

Horečka z Angry Birds zdá se jen tak neklesne. Finští autoři logické flashovky, kterou si stáhla už více než půlmiliarda lidí, totiž před dvěma lety uzavřeli zajímavou obchodní smlouvu s firmou Commonwealth Toy & Novelty Co a ta nyní přináší obrovské zisky. Toy & Novelty se zabývá výrobou plyšových hraček právě plyšoví Angry Birds jsou předmětem výnosného obchodu. Oba partneři předpokládají, že letos vydělají až 400 milionů dolarů.

"Než přiletěli Angry Birds, byl obchod s plyšovými hračkami v podstatě mrtvý," konstatovala pro Wall Street Journal viceprezidentka hračkářské firmy Lisa Shamus. Podle ní je smlouva s finským Roviem tou nejzajímavější věcí, která se jí za posledních dvacet let v hračkářském průmyslu přihodila. Rodinná firma byla založena již v roce 1934, ale v poslední době prý prožívala špatné období.

Angry Birds zachraňují plyšáky
i Zdroj: Hrej.cz

Kvůli zakázce, kterou Lisa s Finy v roce 2010 uzavřela, se musel přibližně zdvojnásobit počet pracovníků v její továrně. Vydělaných 400 milionů tedy není začátek, ale spíše významný milník a signál, že značka Angry Birds se zatím nevyčerpala a že ještě pár let bude určitým lidem vydělávat. Samotné Rovio má na merchandisingu až třicet procent svých veškerých příjmů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama