Analytik věští PS5 v roce 2019
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Analytik věští PS5 v roce 2019

Analytik věští PS5 v roce 2019

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 7. 2017 17:50 5
Reklama

Aktuální generace konzolí se postupně drolí na jednotlivé subgenerace a  vlastně už  nelze jednoznačně definovat, který z aktuálně prodávaných modelů konzolí spadá pod kterou větev košatého stromu herních strojů. To však nijak nebrání bujarému spekulování nad budoucností konzolového hraní. Michael Pachter, analytik Wedbush Securities, se nebál jít s kůží na trh a vytasil se s poměrně odvážnou predikcí vývoje rodiny PlayStation.

Dle jeho slov bychom se nového PlayStationu, prozatím označovaného číslicí 5, mohli dočkat někdy během let 2019 až 2020. Pachter však věří spíše prvně jmenovanému roku. Zároveň si je jist, že PlayStation 5 bude z technického hlediska stejný půlkrok vpřed, jakým byla evoluce PlayStation 4 Pro v porovnání s originálním PlayStation 4. Načasování na zmíněné roky si pak vysvětluje vyčkávací strategii Sony. Dle jeho slov japonský gigant nespěchá se zveřejněním primárně 4K zařízení do doby, než 4K zobrazovací zařízení dosáhnou zhruba padesátiprocentního podílu v amerických domácnostech.

“PlayStation 5, o kolik rychlejší může být? Určitě bude podporovat 4K. Bude podporovat 240 snímků za vteřinu? Bezva. Budou na něm fungovat hry pro PS4 Pro? To je otázka. Podle mě ano. Takže si myslím že postaví konzoli zpětně kompatibilní s PS4 Pro. Také si myslím, že ho budou zákaznící považovat za poloviční krok vpřed a že Shawn Layden (CEO Sony) nelže když tvrdí, že bude plnohodnotnou konzolí,” zamýšlí se nad tím, jak bude konkrétně konzole vypadat a jak na ni bude herní společnost reagovat.

Microsoft se svým Xbox One X vyrazí dobývat svět v listopadu letošního roku. Jak si oproti nadcházející konzoli od Sony povede výkonnostně, a kdy se skutečně nového PlayStationu dočkáme, je zatím ve hvězdách.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama