Amazonu unikly informace o novém Tales from the Borderlands. Máme datum vydání, postavy i nástřel příběhu
i Zdroj: Telltale Games
Novinka Amazonu unikly informace o novém Tales from the Borderlands. Máme datum vydání, postavy i nástřel příběhu

Amazonu unikly informace o novém Tales from the Borderlands. Máme datum vydání, postavy i nástřel příběhu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

18. 8. 2022 08:20

Pokračování Tales from the Borderlands, které studio Gearbox pro rok 2022 oznámilo v dubnu, vyjde podle nového úniku Amazonu už za dva měsíce. Obal Deluxe edice byl odhalen a s ním i seznam platforem, společně s termínem vydání a detaily k příběhu. Titul má vyjít na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series i Switchi, a to už 21. října.

Reklama

  • Ze stránek Amazonu utekly podrobnosti o New Tales from the Borderlands, pokračování pro osm let staré Tales from the Borderlands od studia Telltale
  • Hra má nabídnout trojici ovladatelných postav a vyjít 21. října tohoto roku
  • Gearbox má cílit na starší i současnou generaci platforem včetně Switche

Podle Amazonu, který už původní stránku hbitě smazal, ponese hra jednoduché označení New Tales from the Borderlands. Příběh má být i v případě pokračování rozdělen do pěti kapitol, která bude znovu spojovat plejáda postav a rozhodnutí s dopadem na děj. 

Reklama dále pokračuje svébytným lákáním na osobité příběhové pozadí, které v sobě nese nádech prvního dílu: „Pohraničí nejsou jen domovem Vault Hunterů, psychopatů a generálních ředitelů všemožných zbrojních společností – jsou plné utlačovaných, neohrožených civilistů, kteří se je také snaží dostat,“ píše o hře Amazon.

Amazonu unikly informace o novém Tales from the Borderlands. Máme datum vydání, postavy i nástřel příběhu
i Zdroj: Push Square

Popis produktu dále hovoří o tom, že hra je příběhem hnanou adventurou, ve které se postavíme nemilosrdným korporátům i zuřící mimozemské invazi. Co se týče toho, kdo bude naším avatarem, ve válkou zmítaném městě Promethea přijdou pod naši ruku zřejmě tři hlavní hrdinové: altruistická vědkyně Anu, její ambiciózní, „pouliční“ bratr Octavio a nakonec i divoká postava Fran. 

Pomozte těmto třem milým ztroskotancům při jejich snaze změnit (a možná i zachránit) svět,“ uvádí na jejich konto Amazon. Zdroj informace dále potvrzuje, že kromě obsazení tří nováčků bude na pořadu dne i spatření pár veteránů první hry. Ve všech případech, ať už známých, nebo neznámých postav, však půjde o stejné ztroskotance jako dříve. Naši staří i noví hrdinové opět žijí životem nezdarů, a to včetně útoků zabijáckých robotů nebo trpění komentářů mluvících zbraní. 

Spolu s novou posádkou obdržela hra také rating 18+, a to pro krveprolití a silné násilí, vyplývající podle všeho ze střelby, mrzačení a pokusu o opětovné připojení hlavy k mrtvole. Některé volby mají být pro hráčovu postavu i fatální a vyžadovat opětovné načtení pozice.

Jak už bylo řečeno na začátku, nová hra byla oficiální cestou komentována už dříve. Společnost Gearbox v dubnu ohlásila, že už několik let vyvíjí „zcela nové dobrodružství Tales from the Borderlands“, které pro hráče chystá v roce 2022. Uvedla také to, že další podrobnosti sdělí letos v létě, což při současné absenci jakýchkoli detailů napovídá, že k odhalení asi dojde na chystaném Gamescomu. 

S ohledem na první hru můžeme také dodat, že titul k letošnímu roku oslavil už osm let od svého vydání. První Tales from the Borderlands, které je přijímáno jako jeden z vrcholů produkce Telltale, vyšel v roce 2014, kdy vykreslil vtipný i zajímavý příběh dvou hlavních postav – řadového zaměstnance Hyperionu Rhyse (dabovaného Troyem Bakerem) a pandorské podvodnice Fiony (dabované Laurou Bailey). Jejich společným cílem, jak už tomu tak v Boderlands bývá, bylo i přes prvotní roztržky najít a otevřít jeden z legendárních Vaultů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama