Adventura Unavowed se předvádí ve videu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Adventura Unavowed se předvádí ve videu

Adventura Unavowed se předvádí ve videu

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

25. 6. 2018 08:12
Reklama

Jméno vývojářského studia Wadjet Eye Games, potažmo jeho ústřední tváře Dave Gilberta, jistě zaujme pozornost nejednoho milovníka klasických adventur. Ať už se na hře podílí v postavení samotných tvůrců (série Blackwell) nebo jako producentů (Gemini Rue, Primordia, Technobabylon, Resonance...), pokaždé byly tyto hry zárukou převelice kvalitního klikacího adventuření hrdě oděného do kostičkovaného retro kabátku. A to vše bude bez pochyb platit i o nejnověji chystaném kousku nazvaném Unavowed.

Jako několikrát před tím, i tady Dave Gilbert sahá k nadpřirozené tématice a Unavowed bude thrillerem s obětí posedlou ďáblem v hlavní roli. Hrdina se během jednoho roku pod ďáblovým vlivem dopustí nejednoho (eufemisticky řečeno) nepěkného skutku, a tak má po té, co se posedlosti zbaví, plné ruce práce s napravováním způsobených škod.

Dave Gilbert ale neusíná na vavřínech, a tak se v každé z adventur, pod nimiž je podepsán, můžeme těšit nejen na dávku klasických adventurních zádrhelů, výborný styl vyprávění a napínavý příběh, ale také na něco nového a pro žánr netradičního. Unavowed si tak vypůjčí to nejlepší z RPG, a tak si na začátku příběhu budete moci zvolit nejen pohlaví hrdiny, ale také jedno ze tří povolání (polda, barman, herec), což nemalým způsobem ovlivní průběh děje. Jako herec budete moci lhát, až se vám bude od pusy kouřit, barman bude umět přirozeně z lidí vytáhnout cenné informace a jako policista zase budete disponovat silnou autoritou, a tedy možností ovlivňovat činy NPC.

Při vstupu do lokace si také k ruce budete moci vybrat vždy dva z celkových čtyř pobočníků, z nichž každý bude disponovat jinou schopností. Jmenujme kupříkladu bývalou účetní, nyní čarodějku vládnoucí ohněm, nebo chlapíka schopného mluvit s duchy. Spíše úsměvně pak může působit sdělení, že těšit se můžeme na dvojnásobné rozlišení oproti předchozím Wadjet Eye Game hrám, a to celých 640x360. V akci si to celé prohlédněte v novém níže přiloženém traileru. Plné verze Unavowed se dočkáme 8. srpna na PC a Mac.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama