Oculus pozastavuje prodeje v Německu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Oculus pozastavuje prodeje v Německu

Oculus pozastavuje prodeje v Německu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 9. 2020 11:51 2
Reklama

Brýle pro virtuální realitu Oculus si nějakou dobu němečtí zákazníci nekoupí. Společnost vlastněná Facebookem se na zdejším trhu rozhodla pozastavit prodej modelů Rift a Quest. Na vině je zřejmě spor s německými orgány, kterým se nelíbí přístup k zákazníkům Oculusu.

Konkrétně je dle dostupných informací problém s hamburským komisařem pro ochranu dat a svobodného přístupu k informacím (německé zastoupení Facebooku sídlí v Hamburku), který poukazuje na možnou neregulérnost požadavku vytvoření facebookového účtu a spojení s konkrétním headsetem. Jednoduše řečeno, do budoucna (od začátku roku 2023) by nemělo být možné výrobky Oculus používat s původním dedikovaným účtem, ale bude nutné je spojit s účtem na Facebooku. A hrozí, že tento postup, obzvláště v případě již existujících majitelů výrobků, odporuje německým zákonům. Ty jsou totiž v otázce vztahů produktů a služeb velmi přísné.

„Dočasně pozastavujeme prodeje výrobků Oculus zákazníkům v Německu. Nadále budeme poskytovat podporu uživatelům, kteří již nějaký výrobek vlastní a těšíme se na to, až budeme moci v prodeji v Německu pokračovat,“ okomentoval situaci mluvčí společnosti pro web Gamesindustry.biz

Dle informací webu Heise.de nicméně německý Federální antimonopolní úřad (Bundeskartellamt) s Facebookem v kontaktu není a ani dotyčný hamburský komisař nepodnikl žádné oficiální kroky. Ze strany americké firmy se tak zřejmě jedná o preventivní krok.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama