Vir neovlivní produkci Nintenda na západě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vir neovlivní produkci Nintenda na západě

Vir neovlivní produkci Nintenda na západě

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 2. 2020 08:58
Reklama

Nedávno Nintendo potvrdilo, že rozsáhlá epidemie koronaviru v oblasti Číny nějakým způsobem ovlivní zásobování jeho konzolí a s nimi spjatých doplňků, na konci minulého týdne ale ubezpečilo hráče na západě. Případné výpadky nebo nedostatky se budou týkat čistě japonského trhu a Severní Amerika i Evropa dostanou své objednávky včas.

Japonská společnost tak mírní obavy z tvrdého dopadu čínských zdravotnických opatření na herní průmyslovou výrobu. Pro server Kotaku se o tyto informace podělil oficiální tiskový mluvčí pro Severní Ameriku. Dále vyjádřil podporu všem osobám přímo i nepřímo zasaženým nebezpečným onemocněním.

To se nicméně úplně neshoduje s prognózami některých analytiků obchodních a bankovních společností. Nezávisle na sobě obchodní experti Daniel Ahmad a Ken Rumph vyjádřili obavu z přetrvávání bezpečnostních opatření a uzavření průmyslových areálů. Z jejich pohledu by tyto skutečnosti mohly vést k velkým problémům i na západě.

Připomínáme, že souvislosti mezi epidemií 2019-nCoV a herním průmyslem lze vysledovat v nuceném volnu, které postihlo většinu průmyslové výroby v zasažené Číně. Země samotná je jedním z nejdůležitějších výrobců a exportérů herního hardwaru i programátorské síly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama