Dan Houser odchází z Rockstar Games
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dan Houser odchází z Rockstar Games

Dan Houser odchází z Rockstar Games

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 2. 2020 08:22 1
Reklama

Se středečním ránem přichází velmi nečekaná a dost možná i smutná zpráva. Ze studia Rockstar Games, které nám přineslo sérii Grand Theft Auto, Red Dead Redemption či Max Payne 3, odchází jeho spoluzakladatel a jedna z nejvýznamnějších tváří Dan Houser.

Dle SEC dokumentu, které vyplnilo Take-Two, Houser odchází po delší pauze. „Po prodloužené pauze, která započala na jaře roku 2019, odejde ze společnosti Rockstar Games viceprezident a tvůrčí Dan Houser, a to 11. března 2020. Jsme neuvěřitelně vděční za jeho práci. Rockstar Games vytvořilo jedny z nejlepších a komerčně nejúspěšnějších her na světě, globální komunitu oddaných fanoušků a velice talentovaný tým, který zůstává soustředěný na současné i budoucí projekty.“

Studio založil Dan v roce 1998 společně se svým bratrem Samem, dále Terry Donovanem a Jamie Kingem. Houserovi se pak dále podíleli na vývoji her, velmi často jako vedoucí celých projektů, například u Grand Theft Auto 5 i Red Dead Redemption 2 působil Dan Houser jako hlavní scénárista. I to možná může za to, že oba dva tituly dohromady prodaly již 150 milionů kopií. Samozřejmě ani Rockstaru se nevyhýbají skandály třeba s atmosférou ve studiu nebo crunchem, kdy sám Houser v roce 2018 tvrdil, že lidé pracují i 100 hodin týdně. Jestli to bylo důvodem k tomu, aby si Houser dal téměř roční pauzu, po které nakonec odejde ze studia, není jasné, doufáme ale, že se odpověď brzy dozvíme. Dle tvrzení jednoho z firemních vedoucích se role bratra, tedy Sama Housera, po odchodu nezmění. Myslíte si, že může absence Dana Housera změnit podobu her od Rockstaru?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama