Dualshock nabídne přídavná tlačítka
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dualshock nabídne přídavná tlačítka

Dualshock nabídne přídavná tlačítka

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 12. 2019 14:36 10
Reklama

Jedním z poutavých prvků prémiového ovladače Xbox Elite je možnost osadit nástroj celou řadou náhradních dílů a tlačítek navíc. Konkurenční Dualshock 4 zatím žádnou podobnou možnost nenabízel, Sony ale konečně na modifikace ovladače přistupuje. V lednu začne prodávat tzv. Back Button Attachment.

Válcovité rozšíření se nasadí do zdířky na spodní části Dualshocku a na jeho “zádech” vytvoří dvojici přídavných tlačítek - pádel. Na ty lze pomocí OLED displeje namapovat jakákoliv funkce konvenčních tlačítek ovladače a pomocí až tří uložených profilů mezi nimi dynamicky cyklovat. Nejedná se tedy vyloženě o ovládací prvky navíc, ale novinka může být pomůckou pro hráče, kterým stávající rozvržení ovládání z nějakého důvodu nevyhovuje, případně pro profesionální hráče, kteří pro dvě strategicky dostupná tlačítka najdou využití.

Pochopitelně rozšíření úplně nezablokuje port jack určený pro zapojení sluchátek, samo má ve svém těle zabudovaný další jack, který bude volně přístupný. 

Pro zámořský trh je novinka naceněna na 30 dolarů (necelých 700 českých korun) a prodej se rozběhne 23. ledna příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama