Zaměstnanci Riotu plánují stávky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zaměstnanci Riotu plánují stávky

Zaměstnanci Riotu plánují stávky

Radek Raudenský

Radek Raudenský

30. 4. 2019 10:06 9
Reklama

Poslední dobou se problémy v herním průmyslu jen hrnou. Psali jsme již o BioWare, Epic Games či NetherRealms. Tentokrát se nejedná o přesčasy, ale diskriminaci žen. S tou se potýká herní studio Riot Games, které stojí za hrou League of Legends.

Již minulý rok se na svět dostal report o tom, že v Riotu panuje diskriminační pracovní prostředí. Po tom se studio omluvilo a slíbilo nápravu v podobě zlepšení prostředí, úpravu firemního kodexu a najmutí pracovníka, který se bude starat o dodržování rovnoprávnosti. Dle současných zaměstnanců ale došlo pouze k najmutí Angely Roseboro, onoho pracovníka, atmosféra ve firmě se ale nezměnila a vedení své sliby nesplnilo.

Několik zaměstnankyň se proto rozhodlo podat na Riot Games žalobu, kterou se ale studio snažilo ututlat tak, aby se nedostala na veřejnost, a chtělo spor řešit soukromou arbitráží. To se zaměstnancům nelíbilo a nepomohlo ani vyjádření Roseboro, která „pozvala zaměstnance na skupinové sezení, kde si promluvíme o vašich problémech, proč vznikly a jak je vyřešit“. Zaměstnancům vadí, že vedení chce vše řešit za zavřenými dveřmi, a proto plánují na protest hromadné stávky. "O hromadných stávkách jsme se s několika lidmi bavili už při prvním článku na Kotaku. Vedení stále slibovalo nějaké kroky a kompletní transparentnost, nic z toho se ale nestalo." Roseboro na to odpověděla, že Riot si chce získat zpět důvěru svých zaměstnanců pomocí otevřeného a transparentního dialogu, a to naprosto se všemi Rioťáky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama