Dle Steamu je stažení Metra nespravedlivé
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dle Steamu je stažení Metra nespravedlivé

Dle Steamu je stažení Metra nespravedlivé

David Plecháček

David Plecháček

29. 1. 2019 13:39 55
Reklama

Je na větší debatu, zda-li začíná být situace pro Valve kritická, nebo nikoliv. Dosavadní hegemon Steam minimálně dostává slušné políčky, které musí nějakým způsobem vstřebat. Zatím se k situaci nevyjadřoval, možná jsme to čekali už po oznámení The Division 2 a dalších nespecifikovaných her od Ubisoftu, které na Steamu nenajdete, ale teď s nějakým vyjádřením přijít musí. Nebo ne?

Nevíme, co se děje za zavřenými dveřmi. Valve dlouhodobě platí za společnost, která je spíše uzavřená a navenek příliš informací nepouští. Nevíme tak, zda-li společnost nechystá nějaké opatření, logicky se nabízí ústupek v procentech, kolik si Steam uzme pro sebe a kolik nechá vývojářům, ale prozatím se ke stále většímu počtu her mířícímu na Epic Store nevyjádřila.

Pravdou ale je, že situace týkající se Metra Exodus přeci jen nějakou odezvu vyvolala. A to přímo na kartě hry na Steamu. Jistě, již víme, že hráči, kteří mají na této platformě předobjednáno, budou moci hrát ode dne vydání, ale co ostatní? Valve je přesvědčené, že je krok 4A Games vůči nim nefér: „Myslíme, že rozhodnutí odebrat hru ze Steamu je nespravedlivé především k samotným zákazníkům, především s ohledem na dlouhou možnost hru předobjednat. Samozřejmě se všem hráčům na Steamu, kteří věřili, že si hru budou moci 15. února pořídit, omlouváme, ale sami jsme dostali informaci nedávno a měli jen velice krátký čas na to, abychom vám neblahou novinu sdělili.“

Takže až 15. února hra vyjde, PC verze bude dostupné jen na Epic Store. Výkonný ředitel Klemens Kundratitz uvedl, že rozdělení zisku mezi vývojáře (vydavatele) a herního distributora v poměru 88/12 je „game changer“, který mění herní průmysl. „Do série Metro tak může v budoucnosti proudit více prostředků,“ říká. Jinými slovy, dost možná se můžeme těšit na pokračování. Nevěříme, že by na to mělo rozhodnutí vliv, ale evidentně je to lákadlo, které si nenechají ujít ani velcí hráči.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama