Update: Retail verze Metra s Epic klíčem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Update: Retail verze Metra s Epic klíčem

Update: Retail verze Metra s Epic klíčem

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 1. 2019 17:43 72
Reklama

Jedno se Epic Storu nemůže upřít - od svého startu na konci uplynulého roku se snaží nalákat nové zákazníky, seč může. A nejde jen o nabídku her zdarma, mezi něž patří například vynikající Subnautica, Super Meat Boy nebo What Remains of Edith Finch, případně aktuální Jackbox Party Pack. Stejně přesvědčivým argumentem mohou být i partnerství, díky nimž si nový digitální obchod zajišťuje zajímavé exkluzivity.

AKTUALIZACE 2

Dle nového vyjádření společnosti Playman došlo k mylné informaci - v krabicových verzích Metra Exodus budou nakonec přeci jen klíče pro Epic Store.

AKTUALIZACE 1

Dle vyjádření českého distributora hry, společnosti Playman, se nastalá situace nedotkne krabicových verzí hry. Ty budou i nadále obsahovat Steam klíče.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Tato skutečnost postihla i očekávané Metro Exodus. Vývojářské studio na sociálních sítích oznámilo partnerství s Epic Store, které pro hráče znamená jediné - digitální PC verzi Metra si budou moci zakoupit pouze tam. V oznámení zároveň stojí, že všechny předobjednávky, které byly učiněny přes Steam, budou dodrženy, hráči, kteří si tedy svou kopii pojistili včas, budou moci hrát na této platformě. Je poněkud nešťastné, že k tomuto oznámení došlo necelé tři týdny před uvedením hry na trh. Exkluzivita je ale pouze časová - po 14. únoru příštího roku by hra měla dorazit i na Steam a potenciální další digitální distribuční kanály.

Vydavatelství Deep Silver tento krok vysvětluje jednoduše - partnerství s Epic Games mu umožní více investovat do budoucnosti značky Metro a vývojářského týmu 4A Games. Ve stejném duchu se k situaci vyjádřil i Tim Sweeney z Epicu, který připomněl,že hra kromě marketingové podpory samozřejmě bude těžit i z výhodného rozdělení zisků. Na Epic Store také během letošního roku mají vyjít oba předchozí díly série.

Veškeré detaily, které se tohoto oznámení týkají, naleznete pod tímto odkazem. V praxi platí, že pokud jste si hru předobjednali v libovolné edici, nic se pro vás nemění a v den vydání budete moci hrát na Steamu. My jsme požádali o komentář českého distributora, společnost Playman, aby vysvětlila situaci s retailovými krabicovými verzemi. Bohužel zatím nemá k dispozici žádné informace, o vývoji vás budeme informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama