Po RDR2 nejdříve Bully a GTA až v roce 2023
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Po RDR2 nejdříve Bully a GTA až v roce 2023

Po RDR2 nejdříve Bully a GTA až v roce 2023

David Plecháček

David Plecháček

31. 10. 2018 12:50 23
Reklama

Není zrovna na místě hovořit o dalších plánech Rockstaru, když zrovna vyšel Red Dead. Ale přeci jen, jedná se o firmu, od které chceme co nejvíce her. Kdy se jich dočkáme? Jak dlouho budeme (opět) čekat? Světe div se, možná máme odpovědi. A možná také ne, tak už to s Redditem bývá. Něco nám ale říká, že následující údaje by nemusely být úplně mimo.

Musíme si ale uvědomit souvislosti. Red Dead Redemption 2 vyšlo v pátek, bourá rekordy, vydělává miliony, v přepočtu na naší měnu miliardy, a to jej ještě ten nejvýnosnější obsah čeká – Online. Grand Theft Auto V je s námi dost dlouhou dobu, nejprve na PS3 a Xboxu 360, poté na nových generacích, a poté na PC, a všude tam online stále generuje další a další peníze. Tomu se říká luxusní, téměř výsostná pozice.

Ale co dál? Vypadá to, že nás čeká opět to samé. Zdroj z Redditu totiž říká, že už teď Rockstar pracuje – stejně jako v případě pátého GTA – na verzi pro novou generaci konzolí, která se nezadržitelně blíží. O PC verzi ani slovo, na druhou stranu je možné, že posloupnost bude stejná jako před lety.

Na druhou stranu, „remaster“ nevyžaduje takové množství zaměstnanců jako plná produkce nějaké hry, takže na něm pracuje relativně malý tým. Majoritní většina se přesouvá k jinému projektu, to je zřejmé i bez nových informací. Otázkou je k jakému. Reddit tvrdí, že jím je Bully 2, neboli Canis Canem Edit, pokračování titulu z roku 2006. O něm se spekulovalo několikrát, a jestli se to o nějaké hře od Rockstaru dá říct, původní hra byla „skrytým“ klenotem tehdejší doby.

Co víc, dokonce bychom měli znát i datum vydání, kdy hra vyjde. Bully 2 údajně míří na první polovinu roku 2020. To by znamenalo relativně brzké vydání za méně než dva roky (touto dobou bychom například věděli o existenci RDR2, jen pro srovnání). Zajímavé ale je, že druhé Bully by mělo mít jen o něco málo větší svět než první díl, což umožňuje mnohem dřívější vydání než u pokračování známějších a větších sérií, ať už jde od RDR nebo GTA.

Zatímco Bully by už mělo být v pokročilejší fázi vývoje, na jeho začátku se teprve teď objevilo šesté Grand Theft Auto. Samozřejmě nevyjde do doby, než vyjde hra ze školního prostředí, stejně tak na něj do té doby nebude Rockstar soustředit všechny své prostředky. Ale alespoň rámcově známe období, kdy by hra mohla čistě teoreticky vyjít. Hovoří se o konci roku 2023, i když i samotní autoři moc dobře vědí, že je realističtější datum rok 2024.

To je, prosíme pěkně, 10, respektive 11 let po vydání posledního dílu ze série. Někteří se samozřejmě ptají, jestli by si Rockstar tuto „dojnou krávu“ nechal tak dlouho proplouvat mezi prsty, než by přišel s dalším zlatým dolem. Ale vraťme se k úvodu. Rockstar je v naprosto bezprecedentní pozici, disponuje takovými finančními prostředky, nebo alespoň příjmy, jako málokterá herní společnost. A GTA V se bude hrát dál, stejně tak jako Rockstar. Těžko si představit nástupce, který obě hry svrhne. A pokud ano, plány jsou tu od toho, aby se případně změnily.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama