Licence na LM a EL míří do série FIFA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Licence na LM a EL míří do série FIFA

Licence na LM a EL míří do série FIFA

Marek Selinger

Marek Selinger

14. 5. 2018 14:55
Reklama

Die Meister, Die Besten, Les grandes équipes, The champions. Fanoušci kopané už správně tuší, že se jedná o refrén té nejkrásnější fotbalové písně, tedy hymny Ligy Mistrů. A právě o této soutěži (a její mladší sestře v podobě Evropské ligy), tedy konkrétně o licencích na jejich virtuální podobu, dnes bude řeč.

Nedávno se totiž objevila zpráva, že dlouholeté partnerství mezi UEFA, která vlastní práva na obě výše zmíněné soutěže, a KONAMI, jakožto výrobcem série Pro Evolution Soccer, končí a soutěže už se v PES dále objevovat nebudou. Téměř okamžitě se vyrojily další spekulace o tom, kde jinde by se tedy LM i EL mohly objevit v dalších letech. Jedinou logickou odpovědí je konkurenční série od Electronics Arts, FIFA. Tuto možnost navíc nyní přiživil nizozemský komentátor televize Fox Sports Evert ten Napel, který se stará právě o nizozemský komentář ve hře. Krom jiného prohlásil, že „letošní ročník FIFA bude opět lepší než ten předchozí už jen díky tomu, že bude obsahovat licence na Ligu Mistrů a Evropskou ligu“. Krom toho ale zmínil, že FIFA 19 by měla vyjít až v říjnu, což by znamenalo minimálně týdenní odklad oproti tradičnímu vydání na konci září.

Je otázkou, jak se vývojáři z KONAMI dokáží vypořádat s tím, že ztratily velké lákadlo v podobě licencí na LM i EL. Licence jsou obecně velkým problémem PESka, a ačkoli šikovní fanoušci dokážou vytvořit v editoru hry velké věci, v tomhle ohledu má jasně navrch FIFA. Tak trochu se začínáme obávat, aby toto z komerčního hlediska nebyla labutí píseň japonských vývojářů. Pokud se však potvrdí výše potvrzené spekulace, můžou se začít fanoušci Sparty (ta je stále jediným českým klubem ve hře, žádné další české týmy nebyly zatím pro nadcházející ročník potvrzeny), těšit na to, že si s hráči jako Šural či Stanciu poslechnou hymnu Ligu Mistrů při hraní FIFA 19. Když už to nejde v tom reálném fotbale, tak alespoň v tom virtuálním.

Poslední ročník série FIFA si můžete pořídit na serveru Xzone, stejně tak jako v případě PES.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama