Hirai končí v čele Sony, nahradí jej K. Jošida
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hirai končí v čele Sony, nahradí jej K. Jošida

Hirai končí v čele Sony, nahradí jej K. Jošida

David Plecháček

David Plecháček

2. 2. 2018 12:30 2
Reklama

Dlouhých šest let stál Kazuo Hirai v čele společnosti Sony. Ačkoliv z firmy neodchází kompletně, od prvního dubna nebude figurovat jako její výkonný ředitel. Tuto pozici po něm převezme současný finanční ředitel Keničiro Jošida, kterého sám Hirai do vrcholných pozic přivedl krátce po svém příchodu.

„Od doby, co jsem v Sony začal zastávat pozice prezidenta a výkonného ředitele v dubnu 2012, jsem si určil misi. Chtěl jsem, aby Sony zůstala společností, která zákazníkům nabízí emocionální obsah a inspiruje a naplňuje jejich zvědavost,“ řekl ve svém prohlášení. Informace padla v rámci finanční schůze k výsledkům třetího kvartálu letošního fiskálního roku.

Hirai bude od dubna zastávat funkci čestného předsedy představenstva. Magazín Variety přinesl informace i o důvodu jeho rezignace. Za rozhodnutím údajně stojí neustálé cestování po celém světě a nedostatku času stráveném se svou rodinou. Té by se chtěl do budoucna věnovat především.

Hirai sice funkci výkonného ředitele zastával od roku 2012, hráči jej ale znají ještě déle. Od roku 2006 totiž stál v čele divize PlayStationu a byl prakticky tváří celé generace PlayStationu 3. Po nástupu na vyšší místa se jeho dosavadní role ujal Andrew House. I ten, shodou okolností, ze své pozice nedávno odstoupil.

„Až do těchto posledních dní bylo mou rolí transformovat celou organizaci a zvýšit její profitabilitu, a jsem velice hrdý, že ve třetím (a posledním) roce našich střednědobých plánů naše společné cíle pravděpodobně předčíme. I proto mě těší, že stále častěji slýchám, že Sony je zpět,“ řekl závěrem.

Uvidíme, jestli se tato změna nějak dotkne i populárního falešného twitterového účtu CEO Kaz Hirai. Možná nás vtipnými glosami bude zásobovat CEO Kenichiro Yoshida. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama