EA kupují Respawn, další Titanfall ve vývoji
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA kupují Respawn, další Titanfall ve vývoji

EA kupují Respawn, další Titanfall ve vývoji

Pavel Makal

Pavel Makal

10. 11. 2017 08:42 18
Reklama

Herní gigant Electronic Art má za sebou smutnou historii akvizic a následných rozpuštění slavných vývojářských týmů. Vzpomínáte ještě na jména, jako je Bullfrog, Westwood, Maxis a další? Všechny potkal tentýž osud - přejmenování na nic neříkající součást vydavatelského kolosu a následný neslavný konec. Dnes v noci jsme se dozvěděli o další akvizici. Tentokrát se pod křídla EA dostalo studio Respawn Entertainment.

To v roce 2010 založila dvojice Jason West a Vince Zampella, která stála u zrodu série Call of Duty. Studio má na svědomí dvoudílnou sérii Titanfall, kterou vydali právě Electronic Arts. Nejspíše si vzpomenete na situaci z minulého roku, kdy Titanfall 2 vyšel mezi Battlefieldem 1 a Call of Duty: Infinite Warfare, což jeho prodejům rozhodně neprospělo a z následujících rozhovorů se Zampellou bylo více než patrné, že vztahy s vydavatelem nejsou tak úplně růžové. Rok se s rokem sešel a původně nezávislé studio se zapojilo po bok BioWare, DICE nebo třeba Motive.

Tisková zpráva kromě běžných vyjádření ze strany EA i Respawnu obsahuje dvě zajímavé informace. Jednak jsme se dozvěděli cenu, za níž vydavatelství společnost získalo - 151 milionů dolarů v hotovosti a dalších 164 milionů ve formě akcií s omezenou obchodovatelností. Navíc v případě úspěšného dosažení důležitých milníků ve vývoji budoucích projektů mohou zaměstnanci Respawnu do roku 2022 získat až 140 milionů dolarů v dalších bonusech.

Mnohem zajímavější informací je ale potvrzení vývoje několika souběžných projektů. Tím prvním je další hra ze světa Titanfall, Respawn ale také pracuje na hře ze Star Wars univerza a VR titulu pro dosud nespecifikované platformy. Přestože si v tiskové zprávě výkonný ředitel EAAndrew Wilson pochvaluje akvizici s tím, že je studio plné velkých talentů, neuvěřitelných vizí a kreativního přemýšlení, a přestože se Zampella na stejném místě vyjadřuje ve smyslu, že je tento krok skvělou zprávou pro Respawn, EA i hráče, nemůžeme se zbavit pocitu, že byl právě vyslán jeden z dlouhé řady polibků smrti. Jak jste na tom vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama