Z Battle.net je nakonec „Blizzard Battle.net"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Z Battle.net je nakonec „Blizzard Battle.net"

Z Battle.net je nakonec „Blizzard Battle.net"

David Plecháček

David Plecháček

15. 8. 2017 08:50 1
Reklama

Je to rok, co jsme se dozvěděli, že Blizzard přestane užívat název Battle.net. Služba, která vznikla už před jednadvaceti lety, měla nově nést jméno společnosti, která ji provozuje. Název „Blizzard" ale u fanoušků nevyvolal zrovna pochopení, spíše naopak sklidil kritiku. A tak se minulé plány alespoň částečně ruší.

Battle.net zůstane battle.netem tak jak jej známe, jen si Blizzard umínil, že před ním bude stát jeho jméno. Služba se tedy nově nazývá Blizzard Battle.net. Podle příspěvku, který tuto změnu potvrzuje, se společnost rozhodla k revizi vlastních plánu na základě zpětné vazby fanoušků. „Rozumíme, že Battle.net zastupuje něco speciálního – reprezentuje roky historie a zábavy, komunitu a přátelství, a to jak pro nás, tak pro naše hráče,“ píše se na oficiálních stránkách společnosti.

Původní záměna byla odůvodňována tím, že je matoucí mít dvě oddělené identity, tedy Blizzard a popisovaný Battle.net. Proto se vedení po dlouhých dvaceti letech rozhodlo, že je sjednotí. Nakonec se z toho stala fúze obou, a tak může nástroj, který zaštiťuje všechny hry od Blizzardu, pokračovat nadále více méně v nezměněné podobě.

Battle.net začal svůj život jako nástroj pro multiplayerový matchmaking a chat pro Diablo, aby v průběhu let narostla v celou síť herních serverů. Růst popularity zaznamenala s příchodem StarCraftu a i WarCraft 2 se časem dočkal takzvané Battle.net edice, která umožňovala hrát hru přes tuto službu. Diablo 2 přišlo s modelem client-server, který již nesimuloval hru přímo na uživatelově počítači, ale běžel přímo na serveru Blizzardu. Dnes si skrze něj zahrajete i například StarCraft 2 nebo Overwatch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama