Odhalen nový adaptér pro XO gamepad
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Odhalen nový adaptér pro XO gamepad

Odhalen nový adaptér pro XO gamepad

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 8. 2017 11:55 8
Reklama

Gamepad se postupně stal nedílnou součástí arzenálu nejednoho PC hráče. I když spousta ortodoxních milovníků myši a klávesnice zarytě brání své periferie, například příznivci sportovních her musí často v rámci zachování pohodlí zakoupit nějaký ten plastový nesmysl s páčkami a triggery. A pokud sází na gamepad ke konzoli Xbox One, Microsoft pro ně chystá technologickou novinku.

Letitým problémem jinak bezproblémové kompatibility systémů Windows a ovladačů Xbox byly USB dongle umožňující bezdrátové připojení gamepadu k počítači. Ty drásaly nervy hráčům především vysokou pořizovací cenou a překvapivě velikými rozměry. Nová generace adaptérů pro bezdrátové ovladače ale minimálně jeden z těchto problémů vyřeší. Rozměry prý inženýři z Microsoftu stlačili o 66%. Navrch přidali i možnost připojení až osmi ovladačů zároveň.

Zachováno však zůstalo nepříjemné technologické omezení limitující majitele jiných operačních systému, než je Windows 10. Adaptér si prostě s Windows 8, 7 nebo snad dokonce XP nerozumí. Stejně tak se podpora nevztahuje na ovladače k Xbox 360.

Novinka by na trh měla přijít 8. srpna. Stanovená cena v zámoří je zatím 25 dolarů (v přepočtu zhruba 550 korun). Kalkulaci pro starý kontinent zatím neznáme.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama