Novinka od Remedy je ze série, kterou známe
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Novinka od Remedy je ze série, kterou známe

Novinka od Remedy je ze série, kterou známe

David Plecháček

David Plecháček

3. 5. 2017 08:24 3
Reklama

O nové hře od Remedy jsme věděli akorát tak to, že se na ní dělá. Finské studio si svůj nový projekt střežilo jako oko v hlavě a do světa nevypustilo byť ani náznak toho, oč půjde. Situace by se možná nezlepšila ani tentokrát, kdyby do projektu nevstoupilo vydavatelství 505 Games.

505 Games stojí až na výjimky za menšími hrami, čas od času se ale coby vydavatel podepíše i pod AAA produkci. Zmínit v tomto ohledu můžeme například Payday 2. Vedle toho ale nalezneme mnoho menších her, jako je Abzu nebo vesmírný Adrift. Nově se k rozsáhlému výčtu připojují i Remedy, studio stojící za Maxem Paynem, Alanem Wakem nebo Jackem Joycem z Quantum Break.

Název nové hry zatím nevíme, ale kódové označení je „P7“. Už teď je z dohody jasné, že hra vyjde digitálně i ve fyzických kopiích na PlayStationu 4, Xboxu One a PC. Z ní také vyplývá, že se 505 Games bude podílet i na financování samotného projektu, do rozpočtu firma napumpovala přes dvě stě milionů korun. Na oplátku společnosti patří 45 procent ze zisků.

Nás ale více zajímají novinky o samotném projektu P7. Mělo by se jednat o filmovou third-person akční hru ze světa, který Remedy v minulosti stvořil. Takže… Death Rally? Ne, tak ne. Ze značek patří Remedy ještě práva na Quantum Break nebo na Alana Wakea.

Asi tak nějak tušíme, které variantě byste dali přednost, ale i Quantum Break se prodával „velice dobře“, a tak v něm Finové mohou spatřovat určitý potenciál. Navíc mají co zlepšovat. Na druhou stranu se v minulosti objevovaly náznaky, že pokračování nebude. Alan Wake je na tom přesně naopak. Ze studia už několikrát zaznělo, že je správný čas na úvahy o pokračování, ale samotná hra by prý jen tak nevyšla.

„V P7 bude pohlcující příběh a bude vytvořený tak, aby vám zážitek vydržel dlouhé hodiny. Novinka obsahuje ty nejpropracovanější mechanismy, které v Remedy kdy vytvořili,“ stojí v tiskovém prohlášení. Novinku pohání vlastní Northlight engine. „Máme pevnou vizi, jak by mělo P7 vypadat,“ říká Tero Virtala, výkonný ředitel Remedy.

Kromě tohoto projektu na severu pracují i na pokračování hry CrossFire, na kterém studio spolupracuje s korejským týmem Smilegate.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama