"PC verze Prey netrpí potížemi Dishonored 2"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka "PC verze Prey netrpí potížemi Dishonored 2"

"PC verze Prey netrpí potížemi Dishonored 2"

Pavel Makal

Pavel Makal

2. 5. 2017 10:41 7
Reklama

Reboot značky Prey vychází již tento pátek a hráči na konzolích si již měli možnost vyzkoušet úvodní hodinu hry. Na PC bohužel demo z blíže nespecifikovaných důvodů nevyšlo, vývojáři z Arkane Studios ale hráče na této platformě uklidňují s tím, že nehodlají zopakovat situaci s Dishonored 2.

Loňská stealth akce se totiž sice dočkala příznivého přijetí od kritiky, PC verze však při vydání trpěla nemalým počtem problémů. Ty sice následně vývojáři začali řešit skrz početné záplaty, situace ale rozhodně nebyla ideální. Nabízí se tedy naprosto férová otázka, se podobné potíže Prey vyhnou.

Prezident společnosti Arkane Studios Raphael Colantonio v rozhovoru pro server GameSpot uvedl, že texaská pobočka Arkane Austin zdvojnásobila svou ostražitost a pečlivost při testování hry. Připomeňme, že Dishonored 2 vzniklo ve Francii v týmu Arcane Lyon. Colantonio také zdůraznil, že vývojáři Prey berou PC jako primární platformu. Uvedl, že sebejistota týmu pramení z toho, že hra započala svůj život na PC, nejde tedy o konzolovou hru, z níž je následně vytvořen PC port.

Colantonio také podotkl, že zatímco Dishonored 2 běží na vlastním enginu Void, pro Prey si vývojáři zvolili CryEngine3. Není žádnou novinkou, že při vývoji na PC musejí mít vývojáři na paměti obrovské množství variací herních sestav. Colantonio také tvrdí, že někdy je to zkrátka problém načasování. Ovladače vyjdou ve stejný okamžik jako hra a problém může být na světě. Prezident společnosti sice nemůže slíbit, že hra hned od prvního dne poběží na každé PC sestavě bez problémů, start by ale měl být hladší než v případě Dishonored 2. Colantonio uzavřel rozhovor s tím, že testy probíhají již několik měsíců a tým je s ohledem na stav PC verze dost sebejistý. Inu, uvidíme v pátek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama