Známe výsledky BAFTA Games Awards
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Známe výsledky BAFTA Games Awards

Známe výsledky BAFTA Games Awards

Pavel Makal

Pavel Makal

7. 4. 2017 07:57 7
Reklama

Včera se v londýnské Tobacco Dock předávaly ceny British Academy Games Awards, tedy herní odnož známých ocenění BAFTA. Oceňovaly se ty nejlepší tituly za uplynulý rok a my se nyní můžeme podrobně podívat na to, jaké hry z pohledu britských akademiků stanuly na pomyslných stupních vítězů.

Králem uplynulého roku byl porotou zvolen čtvrtý díl série akčních adventur Uncharted. Veleúspěšná exkluzivita pro PlayStation 4 soupeřila s takovými hrami, jako je Inside, Firewatch, Stardew Valley nebo třeba Overwatch. Počin studia Naughty Dog, který uzavírá příběhy dobrodruha Nathana Drakea, posbíral už celou řadu ocenění, na agregátoru Metacritic se s 93 body jedná o nejlépe hodnocenou hru za rok 2016.

Neméně zajímaví jsou ale i vítězové dalších kategorií. Nejlepší umělecký dojem podle hodnotící komise vzbuzuje atmosférická plošinovka Inside od dánského studia Playdead. Ta si pro sebe ostatně navíc utrhla i vítězství v kategoriích Nejlepší herní design, Nejlepší podání příběhu a Nejlepší nová IP. Zvuková stránka nadchla hodnotící porotu u dlouho očekáváné hry The Last Guardian, nejlepší britskou hrou za uplynulý rok je údajně Overcooked, stejně tak je tento titul údajně nejlepší hrou pro celou rodinu.

Sluncem zalitý Firewatch od vývojářů z Campo Santo zvítězil v kategorii Nejlepší debut. O hře se také hovořilo v souvislosti s oceněním za nejlepší herecký výkon, které obdržela Cissy Jones za roli Delilah. Rocket League je zas podle Britské akademie hrou, která v uplynulém roce prošla největším vývojem. Označení Nejvíce inovativní hra si odneslo smutné vyprávění That Dragon, Cancer. Mobilní hrou roku se nepřekvapivě stal Pokémon GO. Co se týče kategorie Nejlepší multiplayer, překvapení se nekoná a vítězství si po zásluze odnesl hit Overwatch od Blizzardu. Nejlepší hudbou údajně oplývá příběhová adventura Virginia.

Cenu e-sportového publika si odnesl titul Clash Royale, zvláštní cenu BAFTA pak dostala herní designérka Brenda Romero, která se v herní branži pohybuje už přes 35 let a její práce je především spjata se slavným studiem Sir-tech, v němž pracovala na značkách, jako je Wizardry nebo Jagged Alliance. Souhlasíte s rozdělením ocenění, nebo byste hodnotili jinak? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama