Filmová sága Call of Duty má za vzor Marvel
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Filmová sága Call of Duty má za vzor Marvel

Filmová sága Call of Duty má za vzor Marvel

Pavel Makal

Pavel Makal

6. 4. 2017 08:51 23
Reklama

V uplynulém roce jsme se několikrát bavili o tom, že nová vlna filmů podle her by mohla odstartovat úspěch, který si aktuálně užívají filmové adaptace komiksů. Ačkoli to tak zatím spíše nevypadá, herní studia neházejí flintu do žita. Activision Blizzard Studios chtějí ze slavné série Call of Duty vytvořit neméně úspěšnou filmovou značku a inspirací rozvětveným Marvel Cinematic Universe se ani netají.

V rozhovoru pro magazín Guardian naznačují cíle společnosti dvě nejpovolanější osoby – Stacey Sher a Nick van Dyk, šéfové Activision Blizzard Studios, tedy filmové a televizní produkční společnosti, která má aktuálně na svědomí pouze televizní show Skylanders Academy. Filmový vesmír Call of Duty má však mnohem větší ambice.

Obě vedoucí postavy tvrdí, že již vzniklo několik scénářů a do práce je zapojena celá řada vojenských expertů a vojáků ve výslužbě. Jejich cílem je zmapování univerza Call of Duty tak, aby jednotlivé snímky měly rozličnou atmosféru podle sub série, kterou se inspirují, namísto toho, aby ve filmech byly zobrazeny již známé scény z her. První film by se mohl v kinech objevit dokonce již příští rok a pokud vše půjde podle plánu, budou další brzy následovat.

Stacy Sher uvádí, že převedení Call of Duty na stříbrné plátno se plánovalo a zvažovalo řadu let: „Dali jsme dohromady skupinu sénáristů, s nimiž hovoříme o našem cíli. Vznikne film, který bude jako Black Ops, takový příběh na pozadí jiného příběhu. Série Modern Warfare zas prozkoumá to, jaké je to bojovat, když jsou na vás upřeny oči celého světa. A pak možná něco jako hybrid, kde budou v hlavní roli soukromé tajné operace. Van Dyk dodává, že snímky budou mít stejně akční a adrenalinovou estetiku jako hry, nepůjde však o přesné adaptace. „Je to mnohem širší, globální perspektiva. Velké snímky ve stylu Marvelu.“

Je třeba zmínit, že Stacy Sher není ve filmovém průmyslu žádným nováčkem. Její producentská kariéra zahrnuje takové snímky, jako je Pulp Fiction, Django Unchained nebo The Hateful Eight od Quentina Tarrantina, ale také třeba Gattacu nebo Procitnutí v Garden State. Nick van Dyk byl zase za svého působení v Disney zodpovědný za získání a rozšíření značek Marvel a Star Wars. Je tedy dost možné, že s takto silným vedením by pod značkou Call of Duty mohly vzniknout minimálně zábavné akční popcornové letní blockbustery. Plány na rozvětvenou ságu, která pokrývá všechny aspekty Call of Duty, zní rozhodně velice ambiciózně. Pokud se snímkům bude dařit dobře, Activision Blizzard Studios se zcela jistě zaměří na další úspěšné herní značky, mimo jiné se mluví třeba o Overwatch. S ohledem na to, že první filmové Call of Duty má dorazit již příští rok, určitě se brzy dozvíme více informací.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama