Ubisoft oznámil hru podle filmu Avatar
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft oznámil hru podle filmu Avatar

Ubisoft oznámil hru podle filmu Avatar

Pavel Makal

Pavel Makal

1. 3. 2017 08:32 6
Reklama

Snímek Avatar od režiséra Jamese Camerona byl do kin uveden již před osmi lety a ve své době způsobil pořádný poprask. Možná si vzpomenete, že šlo o jeden z prvních filmů, o nichž se říkalo, že mnohem lépe vyniknout ve 3D. Avatar posbíral řadu ocenění, mimo jiné i tři Oskary a v loňském roce se režisér Cameron podělil o svůj plán, natočit další čtyři filmy z tohoto univerza. První z nich má spatřit světlo světa příští rok. Svět Avatara ale překvapivě navštíví i hráči.

Včera totiž vydavatelský dům Ubisoft oznámil partnerství s filmovou produkční společností Lightstorm Entertainment Jamese Camerona a s Fox Interactive, z něhož by měl vzejít nový herní titul, ukotvený ve světě Avatara. O vývoj se postará studio Massive Entertainment, tedy autoři taktické akce Tom Clancy’s The Division. Žádné bližší detaily bohužel zatím neznáme, snad kromě toho, že hra vyjde na PC i nespecifikované konzole. Hra bude využívat engine Snowdrop, který si svou premiéru odbyl právě v The Division a využívá jej i chystaný titul South Park: The Fractured But Whole.

V oznamovacím traileru se k chystanému titulu vyjadřuje šéf studia Massive David Polfeldt a výtvarný ředitel Magnus Jansen.. Vzpomínají na dojmy, které si odnášeli z kina po zhlédnutí Avatara a slibují, že hra bude v tomto ohledu velice věrná své předloze. Na samotného Jamese Camerona prý udělalo velký dojem odhodlání a nadšení, s jakým Massive k projektu přistupují. Navíc podotýká, že engine Snowdrop má dostatek sil na to, aby přivedl planetu Pandora k životu. Ostatně, Cameron údajně s herní adaptací souhlasil poté, co mu byl předveden prototyp, běžící právě na Snowdropu.

Není jasné, v jakém termínu můžeme hru očekávat a v jaké fázi produkce se nyní nachází. Připomeňme jen, že ze stáje Ubisoftu už jedna hra podle Avatara vzešla. Titul s názvem James Cameron’s Avatar: The Game vyvinulo studio Ubisoft Montreal a v roce 2009 vyšel na všechny myslitelné platformy, včetně handheldů a mobilních zařízení. Ačkoli šlo o third-person akci pochybných kvalit, prodeje, podpořené úspěchem filmu, byly velice slušné. Jen v prvním půlroce stihl tento titul prodat přes 2 a půl milionu kusů. Jsme zvědavi, zda se studiu Massive podaří využít zajímavý a vizuálně velice působivý svět lépe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama