Pillars of Eternity II ihned zafinancováno
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pillars of Eternity II ihned zafinancováno

Pillars of Eternity II ihned zafinancováno

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 1. 2017 13:17 1
Reklama

Pověst studia Obsidian Entertainment je výjimečná. Svědčí o tom i fenomenální úspěch Pillars of Eternity II: Deadfire na Figu. Hru se díky aktivním fanouškům podařilo zafinancovat během necelých 24 hodin. Do konce kampaně přitom stále zbývá více než 27 dní.

Po úspěchu prvního dílu, kterému se díky crowdfundingové kampani podařilo na Kickstarteru vybrat bezmála 4 miliony dolarů od necelých 74 tisíc backerů, Obsidian pokračuje ve své spanilé jízdě. V tuto chvíli už přispělo na vývoj druhého dílu přes 12 tisíc lidí celkovou částkou převyšující 1,3 milionu dolarů. Není tak pochyb o tom, že konečná suma bude ještě mnohem vyšší.

Vývojáři poděkovali fanouškům s tím, že jsou nadšení, že budou moci přijít s tímto pokračováním. Mají pro nás nachystáno podle svých slov mnoho dalších novinek, nové stretch goaly a podrobnosti o hře samotné. Studio se netají tím, že přízeň komunity předčila jejich očekávání. Mají prý ty nejlepší fanoušky na světě a jen díky mohou dělat hry, které milují.

Další podrobnosti najdete přímo na Figu v příspěvku od vývojářů. Zdá se, jako by úspěch zaskočil i je samé, takže v tuto chvíli možná nejsou ani připravení na to, jak rychle se jim podařilo přesáhnout cílovou částku. Za zmínku ale stojí, že přispěvatelé už útočí na další stretch goal. Jakmile hra pokoří 1,4 milionu dolarů, mohou se hráči těšit na sub-třídy.

První díl Pillars of Eternity má na GameRankings.com průměrné hodnocení skoro 89 procent. Dočkal se dvoudílného rozšíření s podtitulem The White March. Hra vyšla na PC, Mac a Linux v březnu 2015. V naší recenzi na Hrej.cz Zdeněk titulu udělil absolutní hodnocení. Dvojka míří na stejné platformy. Samotné studio Obsidian má na kontě hity jako Star Wars: Knights of the Old Republic II – The Sith Lords, Neverwinter Nights 2, Alpha Protocol, Fallout: New Vegas nebo South Park: The Stick of Truth.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama