Stardew Valley vyjde v prosinci i na konzolích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Stardew Valley vyjde v prosinci i na konzolích

Stardew Valley vyjde v prosinci i na konzolích

David Plecháček

David Plecháček

30. 11. 2016 10:18 12
Reklama

I v herním průmyslu existují trendy a věci, které v daném období letí. Pro příklad nemusíme chodit daleko – celé léto patřilo Pokémonům. Než mobilní hra od Nianticu vyšla, bylo tu pro změnu Stardew Valley. Hra, která na PC bourala od února jeden milník za druhým, se o to samé pokusí i na konzolích.

Eric Barone, jediný tvůrce Stardew Valley, v rozhovorech několikrát přiznával, že ho myšlenka konzolových portů láká a že se do jejich vytváření pustí. „Strávil jsem 4 roky tvorbou Stardew Valley, inspirován hrami Harvest Moon a Animal Crossing, hrami, které jsem jako dítě zbožňoval.“ Ve dřívějším rozhovoru Barone dokonce přiznal, že každý týden strávil se hrou 70 hodin. Ale práce nekončí ani po jejím vydání.

„Ačkoliv někomu může připadat myšlenka farmářského RPG jako podivná, ty hry, ze kterých jsem vycházel, byly velice návykové a měly své osobité kouzlo. Se Stardew Valley jsem chtěl vytvořit něco podobného,“ říká ve svém článku na Xbox Wire. Nutno říct, že svou myšlenku naplnil. I Stardew je velice návykové a rozhodně se mu nedá upřít osobitost.

Abychom vás uvedli do příběhu, hra začíná cutscénou, v níž jste vy, nešťastní z vlastní práce v kanceláři. Naneštěstí vám do toho umírá dědeček, ale zlé se v dobré obrátí a vy dědíte jeho farmu ve vesničce Stardew Valley. A tam se ujímáte veškeré práce, která s farmařením souvisí. Hra je doslova prošpikována všemožnými možnostmi a aktivitami, které k farmaření častokrát ani nepatří.

Pokud je to právě farmářské RPG něco, co na vaší preferované konzoli sháníte, můžete si jej pořídit už pod stromeček. Hra vyjde 14. prosince na Xboxu One i na PlayStationu 4. Verze pro Wii U, která byla v plánu, ale byla zrušená, přičemž jí Barone nahradil verzí pro Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama