Impact Winter ukazuje mrazivou apokalypsu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Impact Winter ukazuje mrazivou apokalypsu

Impact Winter ukazuje mrazivou apokalypsu

Pavel Makal

Pavel Makal

30. 11. 2016 11:05 3
Reklama

Vize postapokalyptické budoucnosti, ve které se ze světa stala pustá poušť, je už přežitá. Pochopil to chystaný třetí Wasteland, který nás zavede do zmrzlého Colorada, a uvědomili si to zjevně i vývojáři ze studia Mojo Bones. Připravují proto titul, v němž bude o sluneční svit a teplo skutečná nouze.

O hře Impact Winter víme již od roku 2014, kdy se vývojáři neúspěšně pokusili zafinancovat její vznik skrz crowdfundingovou kampaň na Kickstarteru. I přesto, že se nakonec požadovanou sumu nepodařilo vybrat, rozhodli se autoři na projektu dále pracovat. Nemalou motivací byl určitě i úspěch na platformě Steam Greenlight. Věci se evidentně pohnuly tím správným směrem, protože právě včera společnost Bandai Namco oznámila, že se stane vydavatelem hry.

Dle slov viceprezidenta marketingu Hervé Hoerdta z evropské pobočky Bandai Namco bylo vydavatelství okamžitě zaujato neobvyklým, alternativním přístupem k survival žánru v kombinaci s velmi výraznou výtvarnou stylizací hry. Spoluzakladatel Mojo Bones Stuart Ryall zas uvedl, že jsou na spolupráci s tak velkým vydavatelem velice pyšní a Impact Winter je prozatím nejambicióznějším projektem studia, které na trhu funguje od roku 2011 a má za prakticky pouze hry, určené pro mobilní platformy.

Impact Winter vyjde exkluzivně na PC, a to hned zkraje příštího roku. Odehrává se v situaci, kdy byl náš svět zasažen asteroidem, na základě čehož došlo k drastickým změnám v počasí a celou planetu zahalila zima a mráz. Oceány zamrzly, rostlinstvo vyhynulo a civilizace prakticky zmizela, až na drobné skupinky přeživších. Hráč se vtělí do role Jacoba Solomona, který spolu se svými čtyřimi společníky musí přežít 30 dní, po kterých údajně dorazí pomoc. Je vám ale určitě jasné, že to nebude žádná procházka růžovým sadem. Růžové sady totiž už neexistují.

Z popisu hratelnosti titul nejvíce připomíná ponurou hru This War of Mine. Budete muset využívat dovednosti ostatních přeživších, ale také se vydávat do nehostinné divočiny, známé jako Void. V ní vás snadno mohou překvapit dynamické změny počasí a střídající se denní cyklus. Vývojáři slibují, že příběh bude protkán celou řadou náhodných událostí. Hráč bude často postaven před náročnou volbu a každý průchod hry bude v mnoha ohledech unikátní.

Všechny postavy budou mít své vlastní statistiky, jako je hlad, zima nebo třeba i nuda. I jejich chování bude do jisté míry nepředvídatelné a často se chybným rozhodnutím můžete dostat do pořádné šlamastyky. Naštěstí dostanete k dispozici i robotického společníka jménem Ako-Light, který vám pomůže prozkoumávat drsný svět a jeho nepřístupná zákoutí.

Grafika je skutečně výrazně stylizovaná, jak si můžete povšimnout z přiložených screenshotů. Počátek traileru až nápadně připomíná styl Falloutu, vývojáři se ostatně netají tím, že inspiraci čerpají z celé řady svých oblíbených knih, filmů i her. Zatím to vypadá poměrně slibně a dost možná se necháme zlákat. Jak se hra líbí vám? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama