Proč MS recykloval hry z loňských keynote?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Proč MS recykloval hry z loňských keynote?

Proč MS recykloval hry z loňských keynote?

David Plecháček

David Plecháček

29. 6. 2016 08:06 6
Reklama

Já vím, já vím, už už by se to chtělo posunout dál, ale ještě na okamžik se vraťme k letošní E3. Jistě jste si všimli toho rozdílu - ostatně my jsme na něj poukazovali opakovaně - ale až teď se Microsoft vyjádřil k tomu, proč ukázal hry, o kterých jsme věděli, na rozdíl od Sony, která představila svou vizi do budoucnosti.

Abychom mluvili konkrétně, tak Microsoft ukázal ReCore, Gearsy, Sea of Thieves nebo třeba Scalebound, přičemž o všech se vědělo s předstihem a všechny jsme viděli i na loňských veletrzích. Ostatně ani ukázky Dead Rising 4, dalšího dílu Forzy, Halo Wars 2 nebo Crackdownu nebyly nijak překvapivé, a téměř jedinou hrou, o které se nevědělo, bylo State of Decay 2.

Jaký to rozdíl oproti Sony, která představila novinek habaděj. Days Gone, remastery Crashe Bandicoota, Spider-Mana, Dead Stranding, nový díl Residentu, God of War... ale Dave McCarthy, provozní šéf Xboxu, se nyní vyjádřil, proč tomu tak bylo a proč Microsoft - leč tak udělat mohl - podobnou taktiku nezvolil.

„Rádi lidem ukazujeme hry, které se budou moci zahrát zanedlouho,“ řekl a pokračoval: „Neviděl jsem u Sony (na konferenci, pozn. redakce) příliš datumů, o kterých by se hovořilo. Na letošek máme připravené čtyři AAA exkluzivity pro Xbox One a Windows 10: ReCore, Forzu Horizon 3, Gears of War 4 a Dead Rising 4. V roce 2017 jich bude dalších pět. Halo Wars 2, Sea of Thieves, State of Decay 2, Crackdown a Scalebound. A to jsem ještě nezmínil third-party hry z programu ID@Xbox,“ vyjmenovával své triumfy.

„Na konci června uvidíme Inside (od tvůrců Limba, pozn.), uvidíme otevřenou betaverzi We Happy Few. Jsme na tom skvěle. Také máme Cuphead, což je také Play Anywhere titul. Nebo Below. Prostě máme rádi ukazovat hry, které budou dostupné do konce roku nebo nejpozději rok příští,“ uzavřel rozhovor.

A vy nám řekněte, která taktika se vám líbí víc? Ta od Sony, které má na letošek z ukázaných titulů pouze The Last Guardian (a z loňských prezentací ještě například No Man’s Sky), nebo tato strategie Microsoftu?  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama