Sony potvrzuje PS4 Neo. Na E3 ale nebude
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony potvrzuje PS4 Neo. Na E3 ale nebude

Sony potvrzuje PS4 Neo. Na E3 ale nebude

Jiří Bigas

Jiří Bigas

10. 6. 2016 12:40 29
Reklama

Společnost Sony ústy Andrew House oficiálně potvrdila existenci nové verze konzole PlayStation 4. Výkonnější systém výrobce označuje za “high-end PS4”, která nabídne rozlišení 4K i lepší grafiku, ale bude stát víc než stávající model. Prezident Sony Interactive Entertainment to prozradil v rozhovoru pro Financial Times.

Novinka se má prodávat společně s původní konzolí, kterou nenahradí, ale bude ji v portfoliu firmy doplňovat. Nicméně se k našemu překvapení nakonec údajně neobjeví příští týden na E3 v Los Angeles, jak se všeobecně předpokládalo. Sony se chce před jejím představením ujistit, že má v zásobě dostatečné trumfy, které konzoli Neo umožní naplno rozvinout a prezentovat svůj potenciál.

Všechny hry pro PlayStation 4 mají být nadále kompatibilní s oběma systémy, slibuje House. Japonský gigant podle něj ovšem současně předpokládá, že velká většina her, nebo dokonce úplně všechny budou optimalizované pro novou PS4. A nabídnou tedy něco navíc. Novou verzi rozhodně neplánuje výrobce dotovat, čili prodávat se ztrátou. Podle House bude výdělečná od samého počátku.

Pokud jde o ceny, datum uvedení, technické specifikace i oficiální název vylepšené konzole, nic z toho nebylo dosud potvrzeno. Jasné není ani to, zda nový hardware přijde na trh ještě letos, nebo až příští rok. Podle spekulací ale mají být už od letošního října vydávané hry vyladěné pro potřeby PS4 Neo. Sony navíc slibuje, že pro herní vývojáře nebude představovat nové zařízení a s ním spojené úpravy a ladění tak velký objem práce navíc, jak se někteří obávali.

Uvidíme, s čím přijde na E3 Microsoft a jak se nakonec celá situace okolo vylepšených konzolí vyřeší. Když už mají skutečně existovat, doufejme, že alespoň v principu půjde o podobná zařízení, aby se konzolová generace ještě více zbytečně netříštila a Neo bude představovat přibližně výkonnostní i funkční ekvivalent nového Xboxu.

Podle House novinka osloví především hardcore hráče a majitelé 4K televizí. “Zákazníci jsou naladění na jiné tempo inovací v oblasti technologií, zejména díky častým upgradům mobilů a PC. PS4K pode něj existuje, protože Sony vidí příležitost nabídnout nějaké výhody navíc stávajícím hráčům i vývojářům.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama