Přehled informací o Destiny: Rise of Iron
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Přehled informací o Destiny: Rise of Iron

Přehled informací o Destiny: Rise of Iron

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 6. 2016 18:15 4
Reklama

Právě skončil slibovaný a očekávaný stream oznámení nového přídavku do Destiny s názvem Rise of Iron. Na začátek je nutno říct, že se především potvrdily prakticky všechny spekulace a předběžné úniky informací, které jsme doposud zachytili. I tak se ale během půlhodinového přenosu objevilo několik důležitých nových zpráv.

Ve studiu celou dobu panovala dobrá nálada a hned zkraje vyjasnila dvojice vývojářů jednu z palčivých otázek. Legendární raketomet Gjallarhorn budou moci získat všichni hráči, bez ohledu na to, zda si hru předobjednají nebo ne. Exkluzivní pro preorder bude pouze černá barva zbraně. Svůj zkázonosný raketomet ale dostanete, i pokud splníte jednu z questových linií. Třešničkou na dortu a pořádným zadostiučiněním pak pro vás bude, že si zbraň vykováte ze zbroje padlých hrdinů. Jen nebude mít tu sexy černou barvu, je však už jen na vás, zda vám taková maličkost stojí za předobjednávku.

Rise of Iron přinese zbrusu nový příběh s videosekvencemi, questy a především velkou novou oblastí – Plaguelands. Ta se nachází na Zemi v lokaci Old Russia a byla původně zapečetěna a oddělena od zbytku světa tou zdí, u které každý Guardian započal svou cestu světem Destiny. Zeď ale byla prolomena a celá lokace dostala zbrusu nový, daleko temnější a zlověstnější ráz. V datadisku se dozvíme, co se stalo s taktzvanými Iron Lords, jejichž posledním žijícím členem je Saladin. Toho můžete znát z eventu Iron Banner ve kterém posílá Guardiany do boje a odměňuje jejich snažení v PVP bitvách. Vývojáři naznačili, že datadisk vnese světlo i do důvodů, proč tato klání Saladin pořádá.

Je třeba zmínit, že prakticky u každého aspektu, kterého se vývojáři dotkli, zároveň poznamenali, že se více dozvíme později. Datadisk přinese nový strike, raid i nové patrol mise, detaily si však nechávají zatím pro sebe. Hra vyjde 20. září a do té doby je prý na odhalování informací času dost. Stejně neurčitý popis se týká i nového režimu a map pro Crucible, PVP element Destiny, byť se vývojáři při testování údajně královsky baví. Zmínili, že svůj kreativní proces vždy začínají u artworků, na kterých chtějí zachytit co nejvíce z atmosféry, na kterou cílí. Rise of Iron bude temný příběh plný heroických postav a činů a tomu odpovídá i celkové zasazení.

Plaguelands je zasněžená, nehostinná oblast, které vévodí Fellwinter Peak, domov Iron Lords, kteří se obětovali, aby prastará nákaza zvaná CEVA zůstala zapečetěna v hlubinách. Staří známí Falleni ale nedokázali zlo nechat odpočívat a prokopali se až k jeho zdroji. Nyní využívají technologický virus k vylepšování vlastních těl a chtějí se stát takřka božskými bytostmi. CEVA změnila nejen jejich podobu, která je teď mnohem děsivější a cyberpunkovější, ale i jejich schopnosti. Určitě se tedy nebudete nudit a datadisk přinese novou výzvu pro Guardiany, kteří už získali pocit, že je ve hře nic nemůže ohrozit.

Fellwinter Peak se také stane novou sociální oblastí, kterou si ale napřed budete muset vybojovat, protože bude zpočátku ve spárech nepřítele. Celým příběhem vás provede právě samotný Saladin, který se ve hře objevoval už od dávné betaverze a nyní mají autoři konečně možnost více jeho postavu a příběh prozkoumat. Saladin v traileru působí jako absolutní tvrďák, s pláštěm, bez přílby a ve společnosti vlků obchází zakázanou oblast a brání zbytek světa před rozšířením zhouby. Právě vzhled postav je další z aspektů, který je pro Destiny klíčový, a Rise of Iron nezůstane ani tady pozadu.

Připraveny jsou pro nás nové sady zbroje i zbraně. Zbroj svým vzhledem cílí k rustikálnímu stylu, který je vlastní celému přídavku. Očekávejte mix severských prvků s technologickými vymoženostmi Zlatého věku. Autoři si dělají legraci, že jen v Destiny můžete být robotem ve vesmíru, který kolem sebe máchá chořící bitevní sekerou. Ta shodou okolností bude ve hře mít podobnou úlohu, jakou dosud zastával například Scorch Cannon. Nemůžete ji přímo vlastnit, ale v určitých situacích půjde sebrat a svou silou vám znatelně ulehčí komplikované situace.

Na závěr jsem si nechal informaci pro někoho snad nejdůležitější – cenu přídavku. Ta je stanovena na 30 dolarů, tedy v přepočtu zhruba 716 korun. Autoři slibují, že rozsahem se datadisk bude rovnat The Dark Below a House of Wolves dohromady, ale více se obligátně dozvíme v průběhu léta. Já osobně se na datadisk těším, divoká, temná atmosféra Destiny vyloženě sluší a nový loot i zvýšený Light level (zatím není jisté, o kolik bude navýšen) je pro mě dostatečným důvodem znovu obléct Titánské spodky.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama