Ubisoft představil Watch Dogs 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft představil Watch Dogs 2

Ubisoft představil Watch Dogs 2

Jiří Bigas

Jiří Bigas

8. 6. 2016 16:29 31
Reklama

Bezmála dvacetiminutové video nás před malou chviličkou poměrně detailně seznámilo s Watch Dogs 2. Ubisoft pojal světovou premiéru tradičně ve velkém stylu a nešetřil sliby ani velkolepými vizemi. Pojďme se na novinku podívat blíže.

Součástí prezentace byl v první řadě reveal trailer, který představil nového hlavního hrdinu, jímž je hacker ze San Francisca Marcus Holloway. Přibližně dvouminutová CGI upoutávka nabídla detailnější pohled na fragment videa, který unikl prostřednictvím serveru Twitch na internetu už dnes ráno. Současně tento trailer oficiálně potvrdil, že hra vyjde už 15. listopadu na PC, PS4 i Xbox One a předobjednávající se mohou těšit na bonusovou misi Zodiac Killer.

Další video nazvané Marcus Introduction se zaměřilo na hlavního hrdinu hry. A k dispozici je přirozeně i kompletní záznam celé prezentace, který najdete na úplném konci této novinky. Představení začíná v čase 14:24.

Jak četné dřívější úniky naznačily, přesuneme se do San Francisca a chopíme se nového hrdiny, kterým je Afroameričan Marcus Holloway. Stejně jako Aiden je to talentovaný hacker a člen skupiny DedSec, ale na rozdíl od protagonisty prvního dílu to není vlk samotář, ale spoléhá se na týmovou práci. Ve srovnání s prvním dílem bude také mnohem obratnější a ohánět se dokáže různými podomácku vyrobenými zbraněmi, jak ukazuje video.

K dispozici bude mít Marcus řadu nových hraček v čele s dronem a dálkově ovládaným vozítkem. Vývojáři slibují, že tentokrát budeme doslova moci hackovat celý virtuální svět, ne jen vybrané cíle a zařízení. Ovládnout půjde každý mobil v každé kapse, každý automobil v ulicích San Francisca. A vše podřídíte vlastnímu cíli. Podle autorů půjdou Watch Dogs 2 hrát čistě akčně, stealth způsobem i projít hrou výhradně za pomoci využívání hackerských dovedností.

Rozšířit se mají i možnosti multiplayeru, zejména o kooperaci. Ostatní hráči budou údajně přirozenou součástí stejného světa jako vy a ve srovnání s prvním dílem se mají více setřít hranice mezi singlem a on-line hrou.

San Francisco je dalším městem, které se podobně jako předtím Chicago svěřilo do péče technologie ctOS 2.0. Marcus není jen tak ledajaký hacker, ale pohání jej ideály a přesvědčení, že jde o nebezpečný nástroj, který je třeba sprovodit ze světa. Kromě zmíněných aut nebo mobilů a dřívějších samozřejmých rekvizit, jako jsou kamery, dokáže Marcus na dálku řídit třeba také bezpečnostní roboty, jeřáby nebo různé mechanismy a využívat je ve svůj prospěch.

Pokud zvolíte stealth či hackovací přístup, nemusíte se dostat do žádné přestřelky nebo přímo nikoho usmrtit. To ale neznamená, že se Marcus nedokáže ohánět i střelnými zbraněmi. Naopak připomíná svými svižnými pohyby, parkourovou akrobacií a rychlou akcí mnohem víc Assassina než Aidena, který nebyl co do fyzické kondice zdaleka tak flexibilní.

Autoři hráče lákají také na obrovský svět, který bude “skutečně” žít. Když se zastavíte a rozhlédnete se kolem sebe, máte mít možnost pozorovat obyvatele, kteří se chovají jako skuteční lidé, a běžný cvrkot na ulici, kde se stálo něco děje.

Vše se bude ve hře točit okolo kultury hackerů a moderních technologií, tvrdí Ubisoft. Marcus si třeba dokáže díky 3D tiskárně vyrábět lepší zbraně. Jeho schopnosti nabourat se do cizích zařízení půjdou dál než u Aidena a zvládne například zaútočit na celou skupinu přístrojů současně.

Vývojáři přepracovali i často kritizovaný model řízení, a tak by měl Marcus ve výsledku působit jako mnohem schopnější řidič, než Aiden kdy byl. Ubisoft popisuje San Francisco ve Watch Dogs 2 jako divoký západ v IT světě, kde se každý snaží díky technologiím získat peníze či moc. Marcuse ale pohání především touha očistit své jméno, protože byl obviněn ze zločinu, který nespáchal.

O Watch Dogs 2 by se toho už nyní mohlo napsat ještě mnoho, protože představení bylo skutečně vyčerpávající, ale tohle jsou ty nejdůležitější novinky. Zbytek informací se dozvíte z videí a pochopitelně se budeme k této hře vracet i v dalších dnech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama