Takhle začíná film Assassin's Creed
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Takhle začíná film Assassin's Creed

Takhle začíná film Assassin's Creed

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

9. 5. 2016 08:58 2
Reklama

Od konce natáčení celovečerního snímku podle herní série Assassin's Creed uplynuly téměř čtyři měsíce, film tedy momentálně prochází post-produkcí a stříhá se do jednoho celku. Brzy bychom se měli dočkat traileru, který společně s několika minutami z úvodu filmu ukázala produkční společnost 20th Century Fox na speciální události uzavřené společnosti. 

Dvě nové fotky přinesl brazilský server Omelete, který se také dozvěděl, o čem filmový Assassin's Creed vlastně bude. Fassbender bude hrát Calluma Lynche, potomka asasína Aguilara ze Španělska 15. století. Průzkumem svých genetických vzpomínek se Callum naučí asasínskému umění, stejně jako se to stalo u Desmonda v prvních dílech herní série.

Dle Omelete film začíná tím, že se osmadvacetiletý Callum nachází ve vězení za zabití muže v potyčce v baru. Callum má být za vraždu popravený, ale o jeho život se zajímá Alan Rikkin, generální ředitel spoečnosti Abstergo Industries (Jeremy Irons) a jeho dcera, doktorka Sophia Rikkin (Marion Cotillard). Smrtelná injekce tak Calluma nezabije, ale jen omráčí, a on se probudí v Abstergu, kde se ho Sophia snaží přesvědčit, aby ji pomohl v experimentu.

Takhle začíná film Assassin's Creed
i Zdroj: Hrej.cz

Callum se však pokusí utéct a v úprku před strážci se dostane do místnosti s dalšími potomky asasínů. Moussa (Michael Kenneth Williams) je potomek karibského asasína, který používal jedy a Voodoo, Nathan (Callum Turner) je potomek asasína, který byl zapletený do aliance mezi templáři a asasíny, Lin pochází z linie asasínů z Číny 16. století, Emir (Mathias Verala) je potomkem asasína z blízkého východu a mladá Lara (Coco König), oblíbenkyně Alana Rikkina, kreslí obrázky ostatních vězňů v Animu.

Lynch pokračuje v útěku a dostane se až na venkovní římsu, kde zjistí, že se nachází v Madridu. Sophia se jej snaží přesvědčit, aby neskočil dolů, ale strážci ho pro jistotu omráčí uspávací střelou a opět zavřou do cely. V tu chvíli se také dozvíme, že motivace Sophie a Alana se rozcházejí. Zatímco ona skutečně věří, že experimenty mohou pomoci celému lidstvu, Alan Rikkin ve vzpomínkách zajatců Absterga hledá informace o umístění tajemného artefaktu.

Takhle začíná film Assassin's Creed
i Zdroj: Hrej.cz

Omelete ještě vypráví o několika akčních scénách, které se soustředí na Aguilara a jeho společnici Mariu (Ariance Labed). V jedné bojové scéně Aguilar vytáhne luk a šíp, přičemž kamera se v tu chvíli přepne do pohledu první osoby. V jiné scéně byla ukázána podoba Animu, který představuje trojrozměrnou virtuální oblast, ve které se Callum může volně pohybovat, než se načte simulace. Na začátku je to nejprve Callum v bílém tílku a šedé místnosti, ale postava i okolí se postupně přemění v dobově oblečeného Aguilara, který společně s Mariou leze na rozestavěnou katedrálu.

Michael Fassbender v rozhovoru v únoru sliboval, že film nebude spoléhat na CGI triky, ale nezní to, že by se počítačovým trikům filmaři naprosto vyhýbali. Ve filmu se prý operuje i s desynchronizací, která (jak všichni hráči Assassin's Creed vědí) při nehistorickém jednání zaplní svět vizuálními glitchi, takže bude zajímavé vidět, jak si s tímto efektem filmaři poradili.

Film má mít v České republice premiéru 22. prosince, zatímco další herní díl letos nevyjde a série si od každoročního vydávání odpočine.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama