Zelda a Nintendo NX vyjdou v březnu 2017
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zelda a Nintendo NX vyjdou v březnu 2017

Zelda a Nintendo NX vyjdou v březnu 2017

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

27. 4. 2016 08:41 1
Reklama

Vypadá to, že ne všechny dosavadní zprávy ohledně nové konzole od Nintenda byly pravdivé. Dosud se proslýchalo, že bychom s konzolí NX měli oslavit letošní Vánoce, ale tuto informaci dnes Nintendo uvedlo na pravou míru. Ve vydané finanční zprávě jasně tvrdí, že NX (stále ne oficiální název) vyjde v březnu 2017.

Ze zprávy se ohledně specifikací konzole nedozvídáme nic příliš konkrétního či nic, o čem bychom již neslyšeli. Společnost svoji novou konzoli popisuje jako "zcela nový koncept", který bude fungovat společně s chytrými zařízeními. Z dřívějších informací máme představu o tom, že konzole bude nabízet domácí stanici na hraní her na televizi a přenosný ovladač s obrazovkou, na kterém bude možné hrát hry z konzole kdekoliv s připojením k internetu.

Ve své zprávě investorům společnost sdělila ještě několik dalších zajímavých informací. Nintendo konzoli NX na E3 neukáže a místo toho se bude soustředit na nový díl ze série The Legend of Zelda. Nová Zelda stále vyjde současně na Wii U a NX, ale teď víme, že si na ní budeme muset počkat až do března.

Zajímavé je taky, že generální ředitel Nintenda Tacumi Kimišima zdůraznil, že NX nenahradí 3DS a Wii U. V případě handheldu to dává smysl - i přesto, že meziroční prodeje 3DS klesly zhruba o čtvrtinu kvůli chybějícím megahitům jako Pokémon nebo Super Smash Bros z loňska, je 3DS stále úspěšný kus hardwaru, kterého se za minulý rok prodalo na 6,79 milionů kusů. V případě Wii U se však nabízí, že nová konzole tu starou zkrátka vytlačí.

Navzdory úspěchům nové IP Splatoon nebo zimního JRPG Xenoblade Chronicles však Wii U trpělo na nedostatek skutečně silných značek a ani Super Mario Maker nepomohl zvednout výnosy z Wii U. Společně se slabší nabídkou her pro 3DS to způsobilo, že Nintendo v loňském fiskálním roce vykázalo výdělek o 61 % nižší než loni.

Mezi posledními informacemi, které ze zprávy vycházejí, je i odhalení dvou nových titulů, které Nintendo vydá na mobilní telefony. Po světovém úspěchu sociální hry Miitomo (která v našem regionu není dostupná) se Nintendo pochlubí mobilními verzemi značek Animal Crossing a Fire Emblem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama