Microsoft končí výrobu Xboxu 360
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft končí výrobu Xboxu 360

Microsoft končí výrobu Xboxu 360

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 4. 2016 08:00 5
Reklama

Xbox 360 byl uveden na trh v listopadu 2005. Po více než 10 letech nyní společnost Microsoft oznámila, že končí s výrobou této konzole. Za tu dobu si našla přes 84 milionů zákazníků.

Redmondský gigant ujistil stávající zákazníky, že ukončení výroby se nijak nedotkne serverů a on-line služeb. Stejně tak budou na X360 pokračovat programy Games with Gold a Deals with Gold. S tím, jak se Microsoftu daří rozšiřovat nabídku zpětně kompatibilních titulů z minulého Xboxu na Xboxu One, ale dává smysl rozhodnutí ukončit výrobu hardwaru, který má za sebou celou dekádu. A nutno podotknout, že to bylo nadmíru úspěšných 10 let, během nichž se svět konzolí i s přispěním Microsoftu výrazně proměnil a značce Xbox se podařilo výrazně dotáhnout na hlavního konkurenta v podobě japonského PlayStationu.

“Xbox 360 pomohl v Microsoftu redefinovat celou herní generaci,” uvedl při této příležitosti Phil Spencer. “Jsem neuvěřitelně hrdý na všechno úsilí a odhodlání, které bylo vloženo do vývoje hardwaru, služeb i her v uplynulé dekádě. A jsem vděčný fanouškům za jejich neutuchající zanícení a přízeň,” dodal.

Spencer se pochlubil i několika zajímavými čísly, které se k Xboxu 360 vážou. Během uplynulého desetiletí bylo odehráno přes 78 miliard hodin, získáno téměř 486 miliard bodů v Gamescore, odemčeno 27 miliard achievementů a hráči strávili 25 miliard hodin používáním aplikací na Xboxu 360.

Bylo to krásných deset let. Xbox 360 většinu konzolistů naučil hrát on-line, povedlo se mu přetáhnout řadu PC hráčů díky skvělé nabídce FPS a 3rd person akcí, několikrát dramaticky změnil podobu dashboardu a v neposlední řadě se pro mnoho z nás stal vstupenkou do světa HD hraní. I když přesnější by bylo říci, že to HD Ready světa. Ale i těch 720p bylo ve své době velkou revolucí. V této generaci si zřejmě můžeme jen nechat zdát o tom, že by se nějaká konzole dožila tak úctyhodného věku, aniž by prošla obávanými hardwarovými upgrady.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama