Další zdroj uvedl PS Neo, vývojáři v obavách
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další zdroj uvedl PS Neo, vývojáři v obavách

Další zdroj uvedl PS Neo, vývojáři v obavách

David Plecháček

David Plecháček

20. 4. 2016 09:56 21
Reklama

Včerejší zpráva magazínu Giant Bomb o údajném PlayStationu NEO se potvrzuje z vícera stran. Svou troškou do mlýna přispělo Digital Foundry, který potvrzuje, že Sony otevřeně sdílí detaily dosud neoznámené konzole.

„Není žádných pochyb, (NEO) je skutečné. Je to nová, mocnější konzole PlayStation 4,“ stojí v jejich prohlášení. Jejich údaje se nachlup shodují s tím, s čím včera přišel Giant Bomb, přičemž do Digital Foundry míří první prototyp devkitu a za několik týdnu dorazí i testovací konzole. „Druhá generace ‚test kitu‘ - bude opět vypadat jinak jak konzole v obchodech - by měla dorazit v červnu,“ stojí na stránkách Digital Foundry.

Kromě toho by se vývojáři měli dozvědět nové informace v průběhu května v rámci DevConu. Kdybychom se měli nové konzole dočkat, zůstává nejasné, a i když společnost bere zřetel na nutnost PS NEO verzí her už v říjnu, vzhledem k nadcházejícím prodejům PlayStationu VR očekává konzoli NEO někdy na jaře příštího roku.

Zatímco nás hráče pochopitelně zajímá, jaký dopad bude mít NEO na samotné hráče, vývojáři z půlgenerace nadšením neoplývají. Vyplývá to i z Tweetu Colina Moriartyho, ex-šéfredaktora magazínu IGN.

PS NEO/4,5/4K pro ně totiž znamená extra práci, extra náklady a obecně extra plánování všeho možného. Pokud se k nim informace donesly až teď, s veletrhem E3 za rohem musí narychlo měnit své prezentace a některé tituly, které by za normálních okolností byly takřka hotové, musí předělat. Ostatně nutnost disponovat PlayStation NEO verzí by v takovém případě zahrnovala i třeba třetí Mafii, která se na trhy chystá právě v říjnu.

E3 bude z pohledu konzolí velice zajímavý veletrh. Kromě PlayStationu čekáme nové informace o Xboxu (Slim verze? Upgrade?) a mělo by dojít i na odhalení Nintenda NX. To se to ale zamotává, že?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama