Hry pro NX: CoD, Deus Ex a Mass Effect?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hry pro NX: CoD, Deus Ex a Mass Effect?

Hry pro NX: CoD, Deus Ex a Mass Effect?

David Plecháček

David Plecháček

12. 4. 2016 10:45 6
Reklama

NX, konzole zahalená tajemstvím a nejrůznějšími spekulacemi, možná odkryla další ze svých tajemství. Teorie silnějšího přístroje než jsou PlayStation 4 a Xbox One tu už byla, a byť přímo navazovala na zprávy renomovaného The Wall Street Journal, stále se jednalo o spekulace. Ty teď dostávají jasnější (byť stále spekulativní) kontury.

Na Redditu se objevila zpráva, podle níž by Nintendo NX mělo disponovat 12 GB DDR3 RAM, a procesorem a grafickým čipem mnohem silnějším, než má konkurence v podobě Sony a Microsoftu. Z celkově paměti by měli 3 GB připadnout na chod operačního systému a zbylých 9 GB pro hry, přičemž konkurenční konzole nabízí 8 GB RAM, z nichž dva jsou použity na chod OS, a zbylých šest pro chod her. Zarážející ovšem je, proč by Nintendo použilo DDR3 paměť, když na trhu existuje rychlejší - odpovědí údajně má být, že celý přístroj je natolik výkonný, že nepotřebuje rychlejší a samozřejmě dražší RAM.

Technická specifikace je jedna věc, ale co hry? I k nim se spekulace obrací, a nutno říct, že pokud se informace potvrdí, NX by se trefilo do černého.

Na části seznamu launchových titulů se objevují hry jako Deus Ex: Mankind Divided, Mass Effect: Andromeda, Call of Duty, nebo třeba FIFA 17. Další hry, které by se časem měly na NX objevit jsou neméně zajímavé, neboť konzole nabídne sérii Battlefield, Destiny, Final Fantasy, a pochopitelně dojde i na nějakou vlastní tvorbu - některé hry budou portem z Wii U (Super Smash Bros, Splatoon, Star Fox, Super Mario Maker), jiné budou od počátku dělané na NX (např. The Legend of Zelda).

Jako obvykle, cokoliv, co napíšeme o chystané konzoli NX berte s rezervou, poněvadž dokud Nintendo něco z informací oficiálně nepotvrdí, pohybujeme se na tenkém ledě, který pod námi může kdykoliv prasknout. A nebo také ne. Zprávy o silnější konzoli se ostatně neobjevují poprvé, o některých hrách hovoří vícero zdrojů (naposledy včera Emily Rogers o portech z Wii U, čímž de facto část zpráv zdroje potvrdila, neboť únik je několik hodin starý, pozn. red.), a je klidně možné, že tyto údaje budou pravdivé. Podle člověka, který většinu informací přinesl tentokrát, by mělo přijít potvrzení během několika dní - podle dřívějších zpráv by se tak mělo stát někdy během jara - a my spíše sázíme až na letošní konferenci E3, ale nechme se překvapit. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama