Vývoj Fable Legends by mohl pokračovat
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývoj Fable Legends by mohl pokračovat

Vývoj Fable Legends by mohl pokračovat

Jiří Bigas

Jiří Bigas

7. 4. 2016 16:02 1
Reklama

Zrušené kooperativní akční RPG Fable Legends od Lionhead Studios podle posledních zpráv ze 7. března mělo přestat v betaverzi fungovat 13. dubna. Samotný tým pak rovněž padne za oběť úsporným opatřením a restrukturalizaci first party studií, které patří Microsoftu. Možná ale existuje ještě nějaká naděje…

Vývoj Fable Legends pro PC a Xbox One by údajně mohl pokračovat v novém nezávislém studiu, které by tvořili bývalí zaměstnanci Lionhead. Tvrdí to alespoň zdroje serveru MCV, podle nichž jsou vývojáři momentálně dotazováni, zda by měli zájem ve své práci na zrušeném projektu pokračovat. MCV má mít tři na sobě nezávislé informační zdroje přímo ve studiu.

Ze zprávy nicméně není jasné, zda nabídku na založení nového studia a oživení Fable učinil přímo Microsoft, nebo jde zatím o nějakou vnitrofiremní iniciativu, která je iniciovaná takříkajíc zespodu. Microsoft oznámil zrušení hry a uzavření studia minulý měsíc a většinu hráčů tím pořádně zaskočil, protože vydání titulu bylo na spadnutí a i když nešlo o nejočekávanější hru, studio Lionhead má na kontě řadu hitů a patřilo mezi ta významnější v portfoliu redmondského gigantu.

Hra Fable Legends navíc měla nabídnout jako jedna z prvních cross-platform multiplayer na Windows 10 a Xboxu One a šlo také o jednu z prvních her v rámci nové strategie MS uvádět své tituly na PC i konzoli. Microsoft se k novým spekulacím odmítl vyjádřit a jeho zástupce jen zopakoval informace z března.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama