Far Cry Primal očekává mód pro přeživší
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Far Cry Primal očekává mód pro přeživší

Far Cry Primal očekává mód pro přeživší

David Plecháček

David Plecháček

31. 3. 2016 08:59 4
Reklama

Pravěk byl věru nehostinné místo, čemuž poslední díl série Far Cry odpovídal tak napůl. Ne, že by se jednalo o procházku růžovým sadem, pravdou však dosud zůstávalo, že by hře slušela nějaká herní varianta, která by pořádně prověřila schopnosti hráče a ukázala by, zač je toho to správné drsné prostředí. Voilá, Ubisoft oznámil Survivor mód.

Celý nápad vznikl jako odezva na prosby od komunity, a tak netrvalo dlouho, vývojářský tým si sedl, a rozhodl - uděláme pravěk ještě více těžký a brutální. „Stěžejním prvkem tohoto módu jsou změny v objevování, vytváření nových věcí a samotné obtížnosti celé hry k tomu, aby byl zážitek co nejvíc realistický,“ komentuje herní úpravy Thomas Simon, ředitel vývoje hry.

A na co se můžeme těšit konkrétně? Tou nejviditelnější změnou je tzv. permadeath, tedy okamžitý konec hry hned jakmile zemřete. Pokud se tato varianta zdá příliš drsná i na vás, můžete si (volitelně) dopřát jednoho žolíka, který vás do hry vrátí. Záložní život by se vám v případě jeho použití měl vrátit v předem určených fázích hry, pokud ale zemřete dříve, než jej dosáhnete, třetí (resp. čtvrtá, pátá,…) šance nebude.

Výše popsaný systém bude fungovat v rámci jakékoliv obtížnosti, kterou si ve hře zvolíte. Pokud chcete ten nejrealističtější zážitek, zkuste obtížnost nejtěžší, pokud se ale o Takkara nechcete strachovat na každém kroku, můžete zvolit klidně obtížnost nejnižší.

Samotný permadeath ale není to jediné - do hry se přidává prvek výdrže, a jakmile Takkarovi dojde, stává se pomalejším, ale i zranitelnějším. Jakmile dojde, nezbývá, než se jít prospat a načerpat čerstvé síly. Zároveň se uzamkne minimapa, a vy tak budete muset více sledovat své okolí. Koneckonců, sledovat okolí se vyplatí, neboť na mapě ubydou jak lidé, tak zvířata, a tak se lov stane náročnějším, déle trvajícím zážitkem. Čas bude hrát proti vám, a to i v případě, že vám dojdou třeba šípy - jejich příprava nebude automatická, ale opět nějakou dobu zabere. V neposlední řadě dochází k úpravě rychlého cestování, které bude ubírat jak výdrž, tak zásoby potravy. A pokud jste se rádi proháněli na hřbetu zvířat, ani ty už nebudou tak mocnou zbraní.

Je to právě Survivor mód, který vás do hry vtáhne ještě víc? Nebo snad si kvůli tomu Primal pořídíte? Mějte na paměti, že mód je zdarma pro všechny platformy, k dispozici bude od 12. dubna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama