Dead Island 2 konečně našel nové vývojáře
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dead Island 2 konečně našel nové vývojáře

Dead Island 2 konečně našel nové vývojáře

Jiří Bigas

Jiří Bigas

10. 3. 2016 09:23
Reklama

Web MCV přinesl zprávu, že vývoje hry Dead Island 2 se po dlouhých měsících nejistoty ujalo britské studio Sumo Digital. Vývojáři z Sheffieldu mají za sebou od roku 2003, kdy se nezávislý tým zformoval, slušnou sbírku titulů a v posledních letech jsou podepsaní třeba pod toys-to-life sérii Disney Infinity, hrou LittleBigPlanet 3 nebo konverzí závodů Forza Horizon 2 pro Xbox 360.

“Tým Sumo nám ukázal velké porozumění pro tuto značku, měl kreativní nápady a skvělou vizi, která se shodovala s naší,” uvedl šéf společnosti Koch Media Klemens Kundratitz pro MCV. Deep Silver, který vlastní značku Dead Island, je dceřinou společností německého gigantu Koch Media. Vydavatel proto neváhal svěřit pokračování solidní IP právě tomuto studiu.

“Více detailů odhalíme později, ale v tuto chvíli bych rád řekl, že jsme nadšení pokrokem, který jsme společně učinili,” dodal Klemens Kundratitz. Radost pochopitelně mají z nového partnerství i samotní autoři. “Je to pro nás čest být pověřeni evulucí tak důležité značky v katalogu společnosti Deep Silver,” nechal se slyšet šéf Sumo Digital Paul Porter.

Vývojáři podle jeho slov věří, že se jim podaří překonat očekávání fanoušků s novým ambiciózním designem, o němž jsou přesvědčení, že posune zombie akci na novou úroveň.

Po dlouhé době tak slyšíme konečně nějaké povzbudivé zprávy na konto tohoto pokračování. Po nedávno představeném remasteru došlo i na problémy sužovanou dvojku. Originál z roku 2011 od vývojářů z polského Techlandu se dočkal slušného přijetí a o dva roky později na něj navázalo samostatné rozšíření s podtitulem Riptide. Jenže regulérní dvojka oznámená už na E3 2014 si dává pořádně na čas.

Pokračování měli zpočátku vyvíjet původní autoři z Techlandu, ale nakonec se vrhli na Dying Light pro Warnery. Hru dostalo nakonec na starost německé studio Yager (Spec Ops: The Line, Dreadnought) a vyjít měla už loni. Jenže Deep Silver nebyl s prací vývojářů spokojený, loni v červenci smlouvu zrušil a chybělo jen málo, aby na to doplatilo celé studio Yager.

Původní vývojáři z Techlandu, kteří mezitím zaznamenali velmi slušný ohlas se svou novou IP Dying Light, se nechali v době mezi odstavením Yageru a dnešní novinkou dokonce slyšet, že by se ke svému dítku rádi vrátili a byli by ochotní se pokračování chopit. Na to ale přeci jen nedojde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama