Na rozšířeních vydělá ročně EA přes miliardu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na rozšířeních vydělá ročně EA přes miliardu

Na rozšířeních vydělá ročně EA přes miliardu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

3. 3. 2016 12:05 6
Reklama

Společnost EA se ústy svého finančního ředitele, kterým je Blake Jorgensen, pochlubila, kolik vydělá na rozšiřujícím obsahu pro své hry. Za uplynulý rok přinesly mikrotransakce, season passy, DLC, mapy a další obsah do kasičky vydavatele 1,3 miliardy dolarů.

Nikoho tak nemůže překvapit, jak se trend velkým herním firmám zalíbil, když se královsky vyplácí. A hráči očividně na tuto hru přistoupili. Přibližně polovinu z ročního příjmu ve výši 1,3 miliardy přitom tvoří zisky z módu Ultimate Team, což už je panečku pořádná suma peněz. Obchodovat s virtuálními hráči za reálné peníze ve sportovních titulech se očividně vyplatí.

Důvod, proč je Ultimate Team tak úspěšný a jeho zpeněžení EA ročně přinese 650 milionů dolarů, tkví podle Jorgensena v přirozené lidské povaze. Toužíme sbírat a vyměňovat a “hráči ochotně zaplatí za to, aby překonali své přátele”, říká Jorgensen.

Pokud jde o další zdroje příjmů nad rámec rozšiřujícího obsahu, dalších 650 milionů dolarů vygenerují mobilní hry, 300 až 400 milionů pak nejrůznější předplatné a další peníze přinese digitální distribuce, která dnes tvoří přibližně 25 procent celkem prodaných kopií jedné hry.

Částka 1,3 miliardy dolarů z rozšiřujícího obsahu se podle IGN výrazně podepisuje na tržbách EA z celého digitálního odvětví. To je přitom z velké části odpovědné za celkové tržby společnosti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama