Activision netěší prodeje Guitar Hero
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Activision netěší prodeje Guitar Hero

Activision netěší prodeje Guitar Hero

Pavel Makal

Pavel Makal

16. 2. 2016 14:51 16
Reklama

Přestože jsme nejnovější přírůstek do série hudebních simulátorů Guitar Hero skloňovali i v Invazi a obecně na nás udělal velmi dobrý dojem, zdá se, že co se prodejů týče, není její vydavatel ani trochu spokojen.

Nedostatečné prodeje kromě Guitar Hero Live postihly i Skylanders SuperChargers a v Activision se rozhodli rázně jednat. Firmu zachvátila vlna propouštění, podle posledních zpráv nejvíce utrpělo studio Activision Minneapolis. Activision momentálně nepotvrdil, ale ani nepopřel úplné zavření této pobočky, která v minulosti pracovala na značkách, jako je Spiderman, The Walking Dead, Transformers nebo Teenage Mutant Ninja Turtles. Již v minulosti byla tato odnož vydavatelství podrobena velkému propouštění a momentálně na svém webu ani nenabízí žádné nové pracovní pozice.

Activison si pochvaluje prodeje značek cílených na fanoušky, tvrdí však, že příležitostní hráči si zatím na současnou generaci konzolí nenašli cestu. Protože se firma pyšní filosofií pružného přizpůsobení se trhu, hodlá se nadále více věnovat mobilním platformám, například za pomoci akvizice vývojářů veleúspěšné značky Candy Crush. Mimo to se firma plánuje věnovat i filmovým a televizním projektům a také hodlá svým zakoupením Major League Gaming vytvořit herní ekvivalent ESPN.

Podle posledních prohlášení Activison neplánuje vydání dalších pokračování Guitar Hero na součanou generaci herních zařízení, spíše se po vzoru konkurence Harmonix a jejich Rock Band 4 plánuje soustředit na pravidelné dodávání obsahu ve formě DLC.

Neúspěch Skylanders SuperChargers vedení firmy připisuje velké konkurenci v žánru, čímž evidentně naráží na Disney Infinity, Amiibo figurky od Nintenda nebo Lego Dimensions. I přes nedostatečné prodeje však v letošním roce můžeme očekávat nový přírůstek do série Skylanders.

Mezi další plány Activision pro letošní rok patří již tradičně vydání nového, tentokrát již opravdu inovativního dílu Call of Duty z dílny Infinity Ward. Těšit se také můžeme na macatý přídavek pro Destiny a její sequel plánovaný na rok příští.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama