ReCore píše spoluautor Destiny a Halo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka ReCore píše spoluautor Destiny a Halo

ReCore píše spoluautor Destiny a Halo

Jiří Bigas

Jiří Bigas

3. 1. 2016 14:20 12
Reklama

Nadějná exkluzivní hra ReCore pro Xbox One patří mezi naše žhavé favority na nenápadné hity. K vývojářskému týmu se připojil i spisovatel a scénárista Joseph Staten. Koncem roku 2013 opustil Bungie a autorsky se podílel na celé sáze Halo, dokud ji měli na starost její původní vývojáři, a později stál i u zrodu Destiny.

V tuto chvíli figuruje Joseph Staten coby hlavní scénárista akční adventury ReCore od studií Comcept a Armature. Že zakotvil právě u tohoto nadějného projektu, kde se sešlo už několik uznávaných herních veteránů, vyšlo najevo díky článku listu The New York Times o videoherních hrdinkách. Titulní postavou ReCore je totiž rovněž žena. Jmenuje je Joule a musí zachránit lidstvo - podobně jako Master Chief v Halo nebo Guardiani v Destiny, podotýká GameSpot. Novinka se ale inspiruje trochu někde jinde, jak vyšlo před časem najevo. Její autoři se netají obdivem zejména k sériím Metroid a The Legend of Zelda.

Ale zpátky k ReCore a jeho scénáristovi. “Mužské pohlaví nemá monopol na hrdinství,” podotkl ve zmíněném článku Joseph Staten. “Joule symbolizuje toto přesvědčení a my doufáme, že je to postava, která vynikne na trhu přeplněném mužskými hrdiny,“ dodal. Nebude ostatně jedinou hrdinkou, která má v roce 2016 fušovat klasickým svalovcům do řemesla. Další bude třeba Aloy v Horizon Zero Dawn, Faith z Mirror's Edge Catalyst nebo Emily Kaldwin v Dishonored 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama